Publisert 23. september 2013:

Bruschetta med pesto mosarella og pæretomater

bloggcolor_4476

 Buschetta har nesten ubegrensete muligheter, for å si det sånn er det få ting som ikke funker på en stekt/grillet brødskive. Jeg har laget denne i utallige varianter og kommer til og lage den i utallige varianter til, fordi det er supergodt, enkelt  og av og til også sundt, og sist av økonomiske grunner. Da får en for brukt opp det ikke fult så velsmakene tre dager gamle brødet. Og når du steker/ griller brødet til bruscetta blir det bedre enn da det var freskt. Når du da fyller dette med for eksempel sardiner, tunfisk, kjøtt, kylling, tomat, ost, salat, reker, scampi, urter, andre aromaer og god olivenolje, så forstår en at det blir godt og at mulighetene er store. Så kast ikke brødet, lag en fantastisk bruschetta

bloggcolor_4266

Økologiske småtomater, denne sorten heter Polsk pære og kommer fra Århus-andlelslagbruk

 Dette trenger du til 4 stk bruschetta: 4 stk skiver ca 70 gr stk av 2-3 dager gammelt brød (typ loff, landbrød, halvgrovt), ca 400 gr aromatiske småtomater, ca 200 gr mozarella, 1,5 stor botte basilikum helst av typen genovise (ca 25-30 gr), 40 gr pinjekjerner (mandler, valnøtter eller cashew), 50-60 gr revet parmesan ost, ca 1,5 dl god olivenolje, 1,5 fedd hvitløk samt salt og pepper.

bloggcolor_4187

Pesto Genovese i morter: Plukk av alle ytterbladene på ca 1,5 stor botte basilikum, ha noen bladene i en morter eller sammen med 1/2 dl olivenolje, finrivet hvilløk og pinjekjerner, jobb til en slett masse og etterfyll med resterende basilikumblader og igjen jobb til glatt masse. Tilsett resterende olje og revet  parmesan og  jobb dette inn, smak til med salt og pepper.

Pesto Genovese i blender/foodprosessor: Plukk alle bladene og ha bladene i en blender sammen med pinnekjerner hvitløk og 1 dl olivenolje kjør hurtig sammen, ha i parmesan-osten og resten av oljen, salt og pepper og kjør hurtig sammen (må ikke bli varm), her velger du selv hvor grov du liker pestoen. Selv foretrekker jeg litt finere variant.

Montering av bruschetta: Grill eller stek brødet tørt eller stek det i litt olje og smør  (sprø utenpå med myk kjerne) riv litt frisk hvitløk inn i den ene siden på brødet, smør utover 1-2 ss pesto på hver av bruschettane ha på skiver av mozzarella å strø over fine gode søte tomater. Ha over rikelig med god olivenolje  litt salt og nykvernet sort pepper, pynt med friske basilikumblader.

bloggcolor_4281

Morter, det enkleste er ofte det beste 

bloggcolor_4351

 Parmegiano Reggiano

bloggcolor_4313

God olivenolje

bloggcolor_4362

Pesto Genovese 

bloggcolor_4392

 Lettkledd bruschetta

bloggcolor_4418

Ferdig kledd bruschetta, enkel, ærlig, smaksrik kosemat !

Foto: Charls

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>