Publisert 23. mai 2013:

Landbrød bruschetta med perletomater

bloggcolor3_4157_edited-1

 Enkel velsmakende smårett for sene varme sommerkvelder med noe godt i glasset. Sommeren er forhåpentligvis rett rundt hjørnet om vi er heldige. Det er ikke bare de store grillprosjektene som trengs for og skape hygge rundt matbordet, en enkel bruschetta med gode søte tomater kan gjøre stor suksess for deg og dine gjester. Enkelt, velsmakende og sunt er det også.

Dette trenger du til 4 pers: 4 store skiver landbrød (helst noen dager gammelt) 4 stk store gode søte tomater, 200 gr perletomater (små tomater i størrelse med store blåbær), 2 fedd hvitløk, ca 2 gode ss smør,ca 1/2 dl god olivenolje salt pepper litt persilje, gressløk eller basilikum til tomatconcassen.

Tomatconcasse: Ha ett kryss i toppen på tomatene ha de i kokende vann i 10 sekunder og så hurtig i isvann til de er avkjølt, skrell tomatene og del de i 4 båter. Skjær ut innmaten og del fruktkjøttet i terninger ha dette i en skål smak til med salt, pepper, olivenolje eventuelt finkuttet gressløk, basilikum eller bladpersille.

Bruscetta: Del landbrødet i 4 store skiver på langs, varm opp 1 ss av smøret og halvparten av oljen i en panne.  Stek brødet sprøtt og gyldenbrunt på begge sider, del så ett hvitløkfedd i 2 og skrap kuttsiden inn i den sprøe stekeskorpen på bruschettan.

Montering: Fordel tomatconcassen utover på bruschettaen strø over perletomater på med litt maldonsalt, nykvernet sort pepper, rikelig med god olivenolje og om ønskelig noen strimler med parmesan eller Västerbottensost.   Pynt med litt grønt.

bloggcolor2_4163_edited-1

God vegetarisk mat for late, sene, solrike,varme sommerkvelder.

Kos deg stort.. sommeren er kort!

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Landbrød bruschetta med perletomater

 1. Victoria sier:

  Hei,
  Ser veldig smakfult ut, dette skal jeg lage :) Jeg lurte på hvor jeg får kjøper perletomater?
  Vennlig hilsen,
  Victoria

  • Charls.no sier:

   Hei Victoria. Takk for det, tomatene er kjøpt på ica maxi nordbyn i Sverige, er nok og få tak i i Norge på plasser med stort utvalg av grønnsaker. Lykke til…Hilsen Charls.:)

 2. Roar sier:

  Flotte blogg med fantastiske bilder. Disse perletomatene har jeg aldri sett før, hvor kan man få kjøpt disse?

  • Charls.no sier:

   Hei Roar. Tusen takk for det, tomatene er kjøpt på ica nordbyen i Sverige, skal ikke se bort i fra at de finnes også her i butikker ol som har stort utvalg av grønsaker…:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>