Publisert 22. mars 2013:

Aromatisk fargeglad gulrotkake til påske!

bloggcolor_1190

 Ekstra smaksrik og saftig gulrotkake med et friskt preg. Denne nydelige kaken er en videre utvikling av en super god krydderkake som kokke kollega Harald har laget, da jeg smakte den første gang tenkte jeg straks at den har stort potensiale til å bli en fantastisk god gulrot kake. Det eneste jeg har gjort er å tilsette gulrot i oppskriften og  justert den etter dette, resultatet ble meget bra og kaken ble saftig, frisk, smaksrik og ikke minst holdbar. Når jeg bestemte meg for å lage denne ville jeg prøve meg på en helt ny måte å pynte en gulrotkake, resultatet ble blomster og pæler av gulrot. Blomstene er bare stikket  ut med utstikker for marsipanblomster og perlene er laget med å koke «agar agar» inn i gulrotjuice og dryppe dette i iskald olje, så da har den molekylære gastronomien tatt plass på en ganske så klassisk gulrotkake.

Dette trenger du til kaken:  5 egg, 225 gr sukker, 200 gr hvetemel, 75 gr greme fraiche, 60 gr smør (romtemperert), 1 stk sitron (skall og saft), 120 gr finrevet gulrot, 2 ss rapsolje, 1,5 ss  finmalt blanding av like deler stjerneanis, nellik , kanel, 3 gr bakepulver og 1,5 gr salt.

Til kremostemassen trenger du: 250 gr naturell kremost, 150 gr romtemperert smør, 200 gr melis, 1,5 dl kremfløte (til krem), 50 gr creme fraiche, 1/3 dl gulrot juice og 3 ss blodappelsinjuice.

Montering av kremen: Pisk smør, kremost, melis, og creme fraichen til en glatt masse, i med gulrotjuice og blodappelsinjuice og bland dette godt inn, ha ca 70 % av dette i en spritsepose og sett kaldt (skal oppå kaken). Den resterene ostekremen blades med stivpisket krem, sett kaldt (skal inni kaken).  

Slik lage du kaken: Pisk sukker egg og salt til eggedosis, rør sammen sitron, saft og skall, créme fraiche, rapsolje, smør og ingefær til en glatt masse. Vend dette inn i eggedosisen sammen med gulrot, bland det tørre godt sammen og sikt dette. Vend melblandingen forsiktig i eggedosisen med en slikkepott. Kle bunnen på en springform  ø 22 med bakepapir, smør kantene, ha i røren og stek ca 30 min på 170 grader. Kaken skal ha ett lett rått preg, avkjøl på rist. Snu kaken opp ned og kutt den i like store deler på langs.

Gulrot perler: Kok opp 1/2 liter gulrotjuice med 1,5-2 ss sukker og noen biter tørket vaniljestenger. Ta kjelen fra kjelevarmen og la trekke i 30 min, kok opp igjen, tilsett 7 gr «agar agar» (en type gelatin) og kok dette 3 min, når temperaturen har falt noe drypper du små dråper i iskald (fra frys)  mais/rapsolje (pruk en pipet e,l). Fisk opp perlene og la renne av overflødig olje på kjøkkenhåndkle eller papir.

Montering av kaken: Smør på kremen på den ene delen av gulrotkaken, løft over den andre og sprits ostekremen på toppen i topper eller smør den ut, pynt med blomster av gulrot, perler og litt grønt, eller på din egen kreative måte.

bloggcolor_1016

100 % gulrotjuice

bloggcolor_0980

 Gode varme smaksrike krydder

bloggcolor_1086

 Jeg rister krydderne litt i varm kjele før jeg maler de, da blir de så fantastisk aromatiske.

bloggcolor_1135

 Nymalt krydderblanding

bloggcolor_1097

 Den gule balansemester er med på å sette sitt preg på denne kaken

bolggcolor_1228

Gulrot kake i to lag

bloggcolor_1362

 Deilig, selvsikker, forførende, majestetisk og en flørt i farger og smaker.

«Thanks for following me!»

Foto: Charls

 

 

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Aromatisk fargeglad gulrotkake til påske!

 1. gro johansen sier:

  Hei må si imponert over din flotte blogg og mye god mat,bakte brødene i dag de fikk fort fart på seg nystekt av 3barn og sa disse må du bake fast heretter ja så mye godt og intressant du baker og lager,så fortsett med din glede med baking,kommer til og bruke din blogg til matlaging pg tips.

  • Charls.no sier:

   Hei Gro tusen tusen takk for det. Så fint at brødene falt i smak, joda forsetter med bloggingen selv om det noen ganger blir litt av og på hverdagene er jo fylt av så mye annet, men elsker jo og holde på med dette. Klem fra Charls..:)

 2. Tove sier:

  Hei! Det står ingenting om ingefær i oppskriften…men i teksten står det at det skal ingefær i kaken! Hvor mye ingefær bruker du? Fersk eller tørket?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>