Publisert 27. februar 2013:

Thai Spagetti med wokede grønsaker og sardiner!

bloggcolor_8915

 Fantastisk spagettirett full av asiatiske smaker og gode crispy grønnsaker. Denne velsmakende litt sterke retten kom til ved en ren tilfeldighet da både lommeboken og kjøleskapet var tomt da jeg studerte kokkefaget. Jeg har nå som da alltid et godt utvalg av asiatiske sauser stående. Med slike sauser er det er så lett å smelle sammen noe raskt og smaksrik. Når en lager mat med disse asiatiske sausene  (øster saus, black bean saus, rød karri pasta osv. osv) trenger en ikke allverden med råvarer for å lage noe som smaker. Rettens sardiner har også stort innhold av omega 3 fettsyrer, så her oser det av sunnhet.

bloggcolor_8900

Oppskrift og fremgangsmåte

 Dette trenger du til 2-3 personer: 250 gr spagetti, 2 bokser sardiner, 1 stilk stangselleri, 1/2 rød søtpaprika, 1 stk gulrot, 1 stk rødløk, 4 fedd hvitløk, 1 ts Thai rød karri pasta, 3 ss søt black bean saus, 2 ss salt black bean saus, 3 ss øster saus, 1 ts chiliolje, litt rapsolje og en bunt blad persille.

Kutt alle grønsakene i staver untatt hvitløk som skives og rødløken som deles i båter. Kok spagetti som anvist på pakken, varm så opp litt rapsolje i en panne og start wokingen av grønsakene til de begynner å bli lett møre men fortsatt krispi. Hell av vannet på spagettien (la dampe av seg litt) : Vend i karri pastaen i grønsakene hell dette over spagettien ha over alle sauser og chiliolje bland dette godt, til slutt har du over sardiner og rikelig med grovt kuttet persille,  bland dette lett inn.

bloggcolor_8905

 Jeg bruker King Oscar og pourtugisiske Ramirez sardiner til denne retten.

bloggcolor_8893

 God kavalitets spagetti koktes «al dente»

bloggcolor_8917

Kanon god terrasse mat på varme vår og sommerkvelder, med kald øl eller et glass hvitvin blir dette perfekt. Men retten funker like bra en ettermiddag i februar med ett glass vann.

 Inspiration by asian cuisine!

Foto: Charls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>