Publisert 24. februar 2013:

«Completo» Chilensk hot dog!

bloggcolor_7876

 Slik serveres pølse med brød i Chile såkalt  »completo» som betyr: med alt. Ja for Chilenerne nøyer seg ikke med en stripe tomat ketchup og to med sennep. De elsker denne varianten som i tillegg er en litt sunnere variant (om man kan kalle pølse og brød sunn mat). «Completo» er som regel en god grillet eller kokt pølse med en grov avokadokrem, grove terninger med tomat og en stripe med majones (litt kos må det være). Noen strekker seg litt lengere og knaller til med en stripe» mostaza» (sennep). Min kone presenterte meg for denne pølse og brød-versjonen for noen år tilbake, var ikke så begeistret i starten men nå synes jeg dette smaker fantastisk bra og jeg spiser pølse og brød med litt bedre samvittighet med denne varianten. Det har i de siste årene også kommet mange gode, grove, velsmakende og litt sunnere pølser i handelen både fra velkjente Brubakken i Kragerø og fra Grøstad som driver med økologisk frilandsgris. Jeg liker også å bake pølsebrødet selv, da kan jeg styre innholdet, smaken og slipper alle tilsatser som er i kjøpte smaksfattige pølsebrød.

Oppskrift på gode pølsebrød

Du trenger: 7 dl hvetemel, 2,5 dl skummetmelk, 30 gr gjær, 3 ss rapsolje, 2 ts sukker, 1 1/3 ts salt, 1 ts bakepulver og 2 ts potetmel.

Bakingen gjøres slik: Varm melken til romtemperatur, løs opp gjæren i melken og tilsett sukker. Bland alt det tørre og ha det i melken sammen med rapsoljen og elte dette i bakemaskin i ca 15-20 min. La deigen heve i 1,5 time under plast, bak ut pølser som du deler i 10-15 cm lage emner, la disse heve igjen til dobbel størrelse i ca 30 min. Stek i ca 10-12 min på 220 grader. Avkjøl på rist. Ca 8 stk.

Grov avokado krem 

Mos avokado grovt med en gaffel, rør inn litt salt.

Tomatterninger 

Ha gode plommetomater i kokende vann i 8-10 sekunder, avkjøl i isvann. Fjern skinnet, del tomatene i fire båter fjern innmaten og del kjøttet i grove terninger, smak til med salt og pepper.

colorblogg_7956

 Knall gode pølser fra Grøstad, med hjemmelaget brød, avokado og tomat.

Delicioso completo!!

Foto: Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til «Completo» Chilensk hot dog!

  1. Emma sier:

    Hei! jeg har akkurat begynt å lese bloggen din og det er kjempe interessant! Jeg har akkurat begynt på kokkeskolen i Tromsø og synes at bloggen din er veldig inspirerende ! Tusen takk! :D jeg lurte bare på om det spiller noen rolle om man bruker skummet melk eller vanlig helmelk? blir det noen forskjell?

    • Charls.no sier:

      Hei Emma. Tusen takk for kjepefin tilbakemelling, fint da at du velger dt kreative kokkeyrket, lykke til med det. Det skall ikke være så store merkbare foskjellen på helmelk og skummet, men noe er det jo siden h melken inneholder mer fett men om det er merkbart i baksten er jeg usikker på. Lykke til…Charls.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>