Publisert 8. november 2012:

Mestermøte på Raw sushi

 Mandag 5. november var jeg og en dyktig kokk og arbeidskollega, Tor Ingo Gabrielsen, invitert til RAW sushi i Drammen for å være med på japansk aften med high class japansk mat. Sodexo har nylig åpnet en sushiresturant på Grønland, nærmere bestemt gamle industrikaia i Drammen. På RAW sushi har de ambisjoner om å servere den beste sushien i Drammen. De satser på råvarer av topp kvalitet med  spennende tilbehør og fiskesorter du ikke ser så ofte på sushirestauranter i Norge. Terje Burum som er kjøkkensjef på Raw hadde tatt med seg sin læremester Hiroshi Ishibashi, selve sushifaderen (den første kokken som serverte sushi i Norge)  i Norge, og hans kone Emiko, samt mesterkokken og  Bocuse d’or-vinner Terje Ness. Hiroshi og hans kone er pionerer innen Japansk mat i Norge og kom til landet allerede i 1962. I 1985 åpnet de Sakura som var Norges førte Japanske restaurant. Den drev de frem til 1994. I 1995 åpnet de Nippon Art som de drev frem til 2004. Hiroshi var den yngste i Japan som lærte seg teknikken med å håndtere den ekstremt giftige fisken fugu. Terje Burum er en av Norges mest erfarne sushikokker og han har gått i lære i Japan og hos familien Ishibashi. Terje Ness er driver og deleier av restauranten Onda i Oslo, har vært på Norges kokkelandslag og vunnet mange priser for sin kokkekunst, blant annet kokke-VM i 1999 (Bocuse d’or). Så det er vel ikke å dra det for langt at dette var et stort mestermøte.

 Vi ble ønsket varmt velkommen med boblende drikke.

 RAW sushi er en enkel, moderne og oversiktlig liten sushirestaurant, slik det skal være.

To mestere: Hiroshi og hans «sønn» Terje. Han kaller herr og fru Ishibashi for mamma og pappa.

 Sashimi av laks og kveite.

Onigri-sushi. «Matpakkesushi» eller «husmorsushi» blir det norske navnet.

Press-sushi eller formsushi er en av mine favoritter etter nigiri-sushi.

 Kongekrabbe med kråkebollerogn-saus.

 Sjøabbor og marinert grillet ål.

 Nigiri-sushi i mange varianter.

 Det er for meg meget fasinerende å se en dyktig sushikokk jobbe. Effektivitet, renlighet og presisjon.

 Heldigvis fikk jeg sneket til meg et bilde med sushifaderen Hiroshi, hans kone Emiko, mesterkokkene og Raw’s sushikokk. Som Japan- og sushielsker synes jeg det er morsomt å ha et slikt bilde med de store høvdingene (stolt).

Takker for en fin og minnerik kveld på RAW sushi med flotte mennesker og fantastisk mat.

Foto: Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Mestermøte på Raw sushi

  1. Therese sier:

    Utrolig gøy og kult. Skjønner godt du er stolt og det må være super spennende. Ser jo veldig godt ut også. God kveld onkel.

  2. Vincent sier:

    Herlig innlegg, elsker bildene av de forskjellige varianter du tok med :D sushi er så mye mer enn maki og nigri og med dette innleget har du presentert det kjempe bra :D

    Stoolt å ha jobbet med deg charls!! :D

    • Charls sier:

      Takk for det gode arbeidskollega, det har vert velldig hyggelig og bli kjent med deg og få jobbe med deg. Om du vil kommer du til og bli en super kokk…:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>