Publisert 17. september 2012:

Dillganache med gele og bringebær

Dillganache med villbringebær- og hylleblomstgele og friske bringebær

 Mange vil nok mene at jeg har litt vel mange syke påfunn med dill. Det stemmer godt og her kommer et til. På jobben her om dagen satt vi og snakket litt om min villbringebærostekake med dillbunn (mange synes den var spennende). Da foreslår kokkekollega Thor Ingo Gabrielsen at jeg burde prøve dill med hvit sjokolade, kanskje lage en ganache. Ikke en dum idè, tenkte jeg og smakte litt på det. Når jeg  tenker på en smak eller smakskombinasjon kan jeg kjenne i munn om det fungerer…  Og det gjorde det. Helt utrolig godt var det. En ny klassiker er født på Charls’ kjøkken. Siden jeg er så nerdete opptatt av det visuelle og smakskombinasjoner syntes jeg det var spennende med to typer frisk gele som begge fungerer godt med hvit sjokolade, dill og friske bringebær.

Dillganache

 Dette trenger du: 400 g hvit sjokolade – gjerne Valrhona ivoire 35%,  2 dl kremfløte, 2 små potter dill, 50 gr smør.

Slik gjør du: Rense dillen for kvister og ha dillen i en blender. Kok opp fløten, ha i blender og kjør dette i 3-4 min. Ha fløten tilbake i kjelen og varm opp igjen til ca. 80 grader. Kjør fløten igjen i bender i 1 min. Ha 225 gr av den hvite sjokoladen i en bolle og smelt i vannbad. Rør inn resterende sjokolade til det er helt oppløst. Rør så inn kaldt smør i terninger til en glatt masse. Bland inn den varme fløten med en slikkepott litt og litt til en glatt masse. Fyll i ønsket form kledd med plast film (lettere å få ut). Du kan også bruke silikonformer til konfekt. Sett på kjøl eller i frys til den har satt seg. Lag kuler eller annet du måtte ønske. Obs; det lønner seg å avkjøle hendene, ellers smelter ganachen mens du former den.

 Er ikke hel sikker på hva jeg skal kalle dette. Det blir jo som en blanding av petit four og en dessert.

«Dill» up your life.

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Dillganache med gele og bringebær

 1. Anne S sier:

  Du er vel snart klar for en helt grønn kake? Takk for inspirasjon til å bruke dill både som farge og smakstilsetter. Skal jammen forsøke å bruke dill i en eller annen passende fri kake om ikke alt for lenge :-)
  Anne S

  • Charls sier:

   Det kan hende, men først og fremst har jeg planer på og lage en kake med dill mousse. Tusen takk for fin tilbakemelding, digger at du henter inspirasjon.Lykke til med bake prosjekt med eller uten dill. Matglad hilsen Charls!

 2. Synne sier:

  Heisann!

  Jeg går siste året på kokkelinja og blir veldig inspirert av nettsiden din! Får utrolig mange idéer til nye eksperimenter! :)

  Takk for inspirasjonen og stå på!

  • Charls.no sier:

   Hei Synne så bra du ønsker og bli kokk, og så fint at du henter inspirasjon på min blogg, stå på du med sug til deg alt du kan lære om faget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>