Publisert 29. juli 2012:

Markjordbær og sommerdessert

Hjemmelaget vaniljeis med rørte markjordbær et den mest sommerlige desserten jeg kan tenke meg. Råvaren markjordbær er for meg svært unik og eksklusiv. Den har en totalt særegen smak og forekommer ikke i alt for store mengder. Det som også er litt spesielt med markjordbær er at det er en gave vi har fått tildelt fra naturen og den kan ikke kjøpes. Man kan liksom ikke gå på butikken og kjøpe en kurv med markjordbær… Her om dagen var jeg og min datter på markjordbærtur på vårt «smultronställe». Vi plukket ca. 1 liter markjordbær som vi rørte med litt sukker. Dette ble herlig syltetøy som vi brukte til denne fantastiske sommerdesserten.

Ikke bare eksklusiv, men også meget vakker.

 

Det som er helt sikkert, er at det er tidkrevende og tålmodighetskrevende å plukke markjordbær.

 

Min datter, Julia, behandler bærene med varsomme hender.

 

Sommer, sol og markjordbær.

 

Alt annet enn Nora-kvalitet…

 

Hjemmelaget tahiti-vaniljeis med rørte markjordbær. Enkelt, ærlig, naturlig og særdeles sommerlig.

Tahiti-vaniljeis

Dette trenger du: 5 dl fløte, 5 dl h-melk, 8 eggeplommer, 150 gr sukker, 1 stk tahiti-vaniljestang, 4 ss glukose.

Slik gjør du: Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og glukose. Pisk sammen eggeplommene i en bolle. Hell fløteblandingen over eggeplommene mens du rører. Sil av blandingen og hell tilbake i kjelen. Varm fløteblandingen opp igjen til 83-85 grader (legere). Bruk termometer eller ta gråtetest. Avkjøl blandingen til kjøleskapstemperatur og kjør dette i ismakin. Har du ikke ismaskin – kjøp en.

Dette er sommer, det!

Foto: Julia & Charls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>