Publisert 28. juli 2012:

Lime fløterand med markjordbær naturell….

Lime fløterand med markjordbær naturell og mango coulis

 Herlig silkemyk fløterand med markjordbær, det skal vel mye til å lage en dessert med mere sommer smak en dette. Jeg har en den inneholder også markjordbær men den kommer jeg tilbake til. Fløterand er Norges svar på panna cotta, og i liket med den Italienske varianten kan fløterand lages på mange ulike måter og med nesten et ubegrenset utvalg av smaker. Mange oppskrifter av fløterand varmes (kokes) ikke fløten opp, det er helt ok hvis du ikke skal ha noen form for smakstilsatt fløte. Når jeg lager fløtrand med smak lar jeg fløten stå å trekke på svak varme til jeg har trekt ut nok smak av smaksettingen jeg har valgt for så og tilsette gelatin og hell i former.

Dette trenger du til 4 personer: 4,5 dl fløte, 1/2 dl nypresset lime juice ( ca 1,5 lime) 2,5-3 plater gelatin, 60 gr sukker eller annen type søtning og revet skall fra en vasket lime.

Slik gjør du: Ha fløte, lime juice, sukker og limeskall i en kjele la det stå å trekke i ca 30 min på svak varme, sil av tilsett bløtet gelatin hell i former… ( skal jeg ha fløteranden ut av formen bruker jeg 3 plater gelatin).

Mango coulis: Rens 1 st mango for fruktkjøtt ha dette i blender med litt melis kjør til glatt saus (coulis) sil eller passer sausen for å få ut eventuelt partikler eller tråder. Juster eventuelt med ett par dråper sitron.

 Det fins vel ikke noe som er så sensuelt, forførende og har en så særegen unik smak som markjordbær.

Kos deg ofte bruk mangfoldet, sommeren er kort.

Foto: Charls

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>