Publisert 14. mai 2012:

Konfirmasjons kake fra Charls’ kjøkken

 Dette er en kake jeg jeg lagde til en bekjent og hennes komfirmasjon på søndag. Kaken er en støpt mousse kake i lag med tynt sukkerbrød mellom lagene. Kaken har 2 ulike mousser, en med en sjokolade som er laget av 2 ulike typer valrhona caribe og caramellia. Den andre moussen har jeg laget av pasjonsfrukt. Sukkerbrødet er dynket i en frisk lake av hylleblomst og rabarbra.

Kaken er trukket i ekstra hvit marsipan fra «Paals» og alle deler er laget med denne marsipanen unntatt noen roser som er laget i fondant. Alle deler er håndlaget og farget for hånd. På kaken er det ca 140 til 150 deler og det tok ca 30- 40 timer og lage kaken i sin helhet.

Takk til guttene på restaurant Jacob & Gabriel for lånet av kjøkkenet, helt topp.

 Jeg brukte disse justerbare hjerteformene for å støpe hjertene, jeg likte ikke helt formen på hjertene og måtte derfor binde de opp litt for å få rette hjerteformen, detaljer er viktige for resultatet.

Jeg startet med sukkerbrød som er stukket ut med formen, og siden dunket i en frisk lake av hylleblomst og rabarbra.

 Ferdig støpt kake med sjokolademousse og pasjonsfruktmousse i lag.

 Hjertet i midten har fått marsipantrekket på, hjertene har jeg formet i en lett pasjonfruktkrem tilsatt litt Tahitivanilje.

 Det trengs en hel del utstyr og planering som skal til for å lage en kake med så mange detaljer.

 De tre hjerter klar for sminkebordet.

 Etter timer med kos og fri fra tv. Og masse kreativitet og god marsipan.

 Pyntingen har startet.

 Her må jeg komme med en innrømmelse: jeg elsker å lage marsipanroser, prøver å gjøre de så naturlige som mulig.

 Når det er ca 140- 150 pynteting som skal på kaken og fatet, da gjelder det å ha orden på sakene.

 Rosa «lim», skal det være rosa så skal det være rosa.

 Sminkingen er i gang og mitt adrenalin er helt på topp.

  Kjøpte rosa perler.

 Konfirmanten ville ha kake med ulike nyanser av rosa og med nye hjerter.

 Pynten på kaken er laget så naturtro som jeg kan, men jeg har også lagt vekt på fantasi når jeg lagde pynten.

 Fargespill og naturtro roser hjelper på resultatet.

 Kakene er lagt opp på en flis med et bølget mønster som gir et minimalistisk uttrykk, flisen er på 30 x 90 cm og levert av Fag Flis.

 Det var utrolig morsomt og spennende å lage denne kaken, og jeg ble meget fornøyd med resultatet.

 Det går mot slutten, nesten ferdig pyntet kake.

 Da er det bare og roe seg ned. Kaken er ferdig og resultatet er……..

 Kokken blir så glad når han får det til, pudderet på nesen er for fotografen.

 Minimalistisk moderne og stilrent.

Gratulerer Anniken med dagen og takker for tillitten.

Foto: Charls & Maria

 

 

  • Lagt inn kl. 19:35
  • Kategori: kaker
  • Kommentarer: 21
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

21 svar til Konfirmasjons kake fra Charls’ kjøkken

  1. May Kristin sier:

    W.O.W! Sykt imponerende! Skikkelig flott kake, og jeg vedder på at konfirmanten er superfornøyd :D

  2. ina sier:

    Vakkert Charls!

  3. Camilla sier:

    Utrolig vakker kake!

  4. Rune sier:

    Fantastisk imponerende!

  5. Ingrid sier:

    WOOOOW! Så utrulig dyktig og begavet du er :D !!!!!

  6. Virkelig vakkert! Dette er en kjempe stor jobb, og du er virkelig dyktig! :) Det er nesten synd å spise en så flott kake :)

  7. Anniken Strand sier:

    Tuusen takk for den fine konfirmasjons kaken! :-)
    You made my dream come true :-)
    Klem Anniken Strand

  8. elisabeth sier:

    Vakker kunst rett og slett !! du imponerer stadig..

  9. Katrine sier:

    For et mesterverk! Mektig imponert!

  10. Synnøve sier:

    Det ser helt fantastisk ut! Kjipt for meg at jeg ikke har vært utplasser på J&G nå som du har laget disse flotte kakene.

  11. Astrid sier:

    Wow! Helt fantastisk flott kake!

  12. Stella sier:

    Jøssenavn for et kunstverk !
    Jeg er veldig imponert, skulle gjerne smakt på denne også..

  13. Ingrid sier:

    Hei igjen.
    Du må jo vera den mannlige norske utgaven av Peggy
    Porchen. Eg bare lurar på om du brukar ein heilt «vanlig» oppskrift på sjokolademousse, eller om du tilsetter meir stivelse?
    Burde den stå over natta før du dekker kaka med marsipan?

    Eg blir så utrulig inspirert av dine kunstverk, håpar eg kan bli
    like flink ein dag :) !

    • charls sier:

      Hei ja det gjør jeg, litt gelantin stabliserer kaken og det er lettere og jobbe med den og den holder formen bedre, men jeg bruker ikke alltid gelantin. støpte kaker bør ikke stå over natta men trenger 3-4 timer i kjøleskap for og få satt seg.Takker.

  14. Åsne-Marit sier:

    Den var virkelig flott! :-)

  15. charls sier:

    Tusen takk for alle fantastiske tilbakemelldinger setter stor pris på dette, det er brukt mange store ord her og jeg blir rett og slett stolt….TAKK

    Anikken: Så bra at jeg kunne virkligjøre din drøm, takk for fine tilbakkemelldinger.Klem…:)

  16. Jeanette sier:

    Hei, for noen fantastiske flotte kaker, og du er dyktig :-)
    Mitt fadderbarn skal stå konfirmant neste lørdag, og jeg har fått den æren for å bake konfirmasjonskake og jeg kjenner på stolthet allerede :-) Jeg lurer på hvordan du lager «lim»? Bruker du ikke spiselig lim, og hva er forskjellen ettersom du brukte den type «lim»?
    Jeg lurer på om en kilo ekstra hvit marsipan er nok til to kaker? Ikke stor – ikke liten!

    Mvh
    Jeanette

    • Charls.no sier:

      Hei Jeanette tusen tusen takk for det. Jeg bruker stort sett spiselig kjøpelim, men det har hent jeg har vert tom da her jeg laget med melis og sitron saft og farget det i blonstenes/pyntens farge så det ikke skal syns eller gå i ett med pynten. En kilo er ok til to kaker om de ikke er for store, husk og ikke kjevle marsipan lokket for tynt. Lykke til hilsen Charls..:)

      • Jeanette sier:

        Hei, tusen takk for tilbakemelding :-)

        Tusen takk, jeg gleder meg både til å bake, dekorere, pynte på kakene og selve smaken!

        Ha en nydelig dag!
        Mvh
        Jeanette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>