Publisert 9. februar 2012:

Magisk sorbet

Blodappelsin-sorbet er utrolig velsmakende, frisk, leskende og smaksrik.

Det heter jo egentlig ikke blodappelsin lenger. Da leverandøren Bama byttet navnet til rød appelsin fikk de nesten en dobling av salget. Vi er rare vi mennesker. Er det så følsomt med ordet blod? Tydeligvis, siden navnendringen ga suksess. Men jeg kommer til å fortsette å kalle denne fantastiske og smaksrike appelsinen for blodappelsin og ingenting annet. Blodappelsin er den frukten jeg har mest minner av fra bardommen. Spennende og friske minner. Siden blodappelsinen vi hadde på 70-tallet var mye surere fikk vi en eller to sukkerbiter dyttet inn i appelsinen og vi gikk og sugde i oss den da søte, delikate smaken og fortalte alle verdens rare historier om hvor blodet i appelsinen kom fra. 

 For de som ikke er opplest i blodappelsinens verden kan jeg fortelle at antocyanin (det røde) dannes i appelsinene når de blir utsatt for flere kjølige netter etter hverandre. Der de henger på sine trær på vakre Sicilia.

 Blodappelsin-sorbet

Du trenger: 1 liter juice fra blodappelsin, 225 gr sukker, 50 gr glykose eller corn syrup, 80-90 gr vann.

Kok opp sukker, vann og glykose til alt er smeltet sammen. Avkjøl sukkerlaken noe og bland med blodappelsin-juicen. Om du ønsker en friskere sorbet tilsetter du saften fra 1/2 sitron, men du må alltid smake deg frem ingen fukter smaker likt og innhold av sukker, syre kan variere. Kjør i ismaskin om du har. Eller hell i en bolle og sett på frys. Da må det røres hvert 15 minutt til sorbeten har softis-konsistens. Frys helt inn. Sorbeten smaker fantastisk sammen med hvit sjokolade moussé.

 Naturlig og vakkert.

 Det rubinrøde fargestoffet i blodappelsin inneholder antioksidanter, derfor er blodappelsin et sunnere alternativ en vanlige appelsiner. Det finnes 3 sorters blodappelsin, sorten vi har i Norge nå heter Moro.

 Blodappelsin er svært dekorativ og kan brukes på ulike måter. Hva med å lage en sitrussalat?

Det som er helt sikkert er at det er en utrolig vakker frukt, jeg bare elsker den. Om du vil prøve deg på blodappelsin enten naturell eller i en forfriskende dessert – sesongen varer til april.

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Magisk sorbet

 1. Bjørg Merethe sier:

  Helt enig, det heter blodappelsin, og jeg kommer alltid til å kalle det det:-) Dette så skikkelig lekkert ut,og vet at jeg kommer til å handle med meg litt blodappelsiner i ettermiddag!!

 2. Charls sier:

  Tusen takk for det, kos deg med BLODAPPELSINER i helgen…

 3. Åsne-Marit sier:

  Det ser innmari godt ut! :-)

 4. [...] til moussen. Charls har forresten et fristende innlegg om blodappelsin på sin blogg denne uken: Magisk sorbet. Jeg valgte å pynte med et lokk fondant, men man kan også pynte med pisket kremfløte eller [...]

 5. [...] [passion4baking] Svinefilet marinert i chili og grønnsaker bakt i ovn [Trines matblogg] Sorbet basert på blodappelsin [Charls] Hjemmelaget ravioli med pasta og spinat [Annika om mat] Bidrag til vegetarutfordringen: [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>