Publisert 28. oktober 2011:

Gresskar suppe med bacon fra Hjembu

 Det er snart Halloween, barna skal ut og skremme og tigge på dørene, denne amerikanske skikken er en av mange kommersielle ting vi har adoptert fra de «over there». Jeg er ikke veldig fan av denne tradisjonen og alt som tilhører den. Det eneste det er godt for er den kommersielle handelen, men jeg har ikke vansker å forstå at barn syns det er en spesiell morsom greie, de blir jo bare fasinert av alt rundt Halloween. Masker, kostymer og kilovis med godteri osv. Det er andre ting man kan bruke gresskar til enn som såkalte «skumle» fakler. Jeg for min del kan styre meg for hele Halloween sirkuset, og velger heller å lage meg en nydelig gresskar suppe, av gresskaret. «Og suppa skremmer ingen!»

 

 Gresskar suppe

 800 gram gresskar i grove terninger, 200 gram gullerot i grove terninger, 5 dl fløte, 3 dl hel melk, 200 gram løk grovt kuttet, 100 gram smør, salt og Cajennepepper, litt sprøstekt bacon og chiliolje. 6-8 personer

Fres løk og hvitløk i nøytral olje, til mykt og blankt, tilsett gulrot og fres videre i ca 5 minutter. Ha i gresskar og fres yttligere 5 minutter. Hell på fløte og ha i smøret i terninger, kok dette til gresskar og gulrot er møre, ca 15 minutter. Kjør dette i blender til glatt og fin suppe. Dette må gjøres i to omganger. Ha dette i en kjele tilsett melk, smak til med salt og cajennepepper. Jeg foretrekker denne suppen tykk og fyldig, men du selvfølgelig lage en tynnere variant. 

Suppen serveres med sprøstekt bacon (jeg brukte bacon fra Hjembu) og noen dråper med god chiliolje.

«Trick or treat»

foto: charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Gresskar suppe med bacon fra Hjembu

  1. Hvordan smaker egentlig gresskar? Har alltid sett for meg at det er en slags frukt, men i alle oppskriftene jeg finner brukes det som en grønnsak. Nydelige bilder som alltid :)

  2. charls sier:

    Hei May Kristin. Det er litt vanskelig å si hva det smaker, det smaker jo gresskar,litt søt mild rund smak kan minne om søt gulrot.For meg er gresskar en grønnsak, men den blir brukt i mange kaker og dessert lignende ting.Takk for skryt av bildene…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>