Publisert 19. oktober 2011:

Pasta sjø og land

  Pastarett med kylling og reker full av asiatiske, passe spicy, en rett med 2 sorters pasta: vanlig spaghetti og spaghetti med smak fra sjø (blekksprut) og gode crispy grønnsaker.

Ingredienser  

 2 stk kyllingbryst av ca 200 gr, 150 gr sort spaghetti (blekksprut), 150 gr vanlig spaghetti, 150 gr  ferske pillede reker, 6 stk blader mangold eller pak choy, 2 stk rødløk av ca 60 gr, 2 stk gulrot av ca 100 gr, 2 stk fedd hvitløk, 2 ss rapsolje, 2-3 ss østersaus, 1 ss black bean sauce, 1 ss teryaki, 1 ts god karri, 2 ts revet ingefær, 1/2 rød chili, saften av 1/2 lime, en liten potte med koriander og eventuelt salt. Her kan du selvfølgelig bruke grønnsaker etter ønske og tiljenglighet. 4 til 6 pers.

Slik gjør du

Del kylling brystene i passe biter, pill rekene, del løken i båter, gulrot i staver (Julienne), skiv hvitløken, chili og riv ingefær. Sett pasta til koking, stek kylling i oljen og tilsett karri på slutten av steketiden. Ha kyllingen til side og hold den varm. Wok grønnsakene, hvitløken og chilien til grønnsakene er passe crispy. Ha i kyllingen og reker i panna med grønnsakene og trekk pannen fra varmen, tilsett ingefær, alle sausene, spaghetti og bland det hele (har du ikke stor nok panne bruk en bolle). Ha limejuicen over og dryss på rikelig med koriander. Server omgående. 

Dette er enkel smaksrik mat, som fungerer like bra til hverdags som til en lørdagskveld med gode venner.

Til denne retten synes jeg det passer perfekt med iskald asiatisk øl.

Foto: charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Pasta sjø og land

  1. Henry Noss Gundersen sier:

    Hei

    jeg har prøvd å få tak i sort spaghetti, men har ikke lykkes så langt.
    Har du noen tips hvor man får kjøpt dette?

    mvh
    Henry

    • Charls sier:

      I godt utvalgte daglivare kan man vere heldig og finne ellers er det innvadrerbutikker som gjelder. Er du ute på reise i Europa er det lett og komme over blekkfisk-pasta.Lykke til…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>