Publisert 21. august 2011:

Sensommersalat med varmrøyket pepperlaks og vaktelegg

For en stund siden var jeg så heldig å få en flaske il Mimo-rosèvin av en arbeidskollega. Har smakt den et par ganger tidligere og ble bergtatt. Fantastisk vin som er blitt min sommerfavoritt. Jeg sparte rosèvinen til jeg fikk en tanke om en rett jeg synes skulle passe fint til. Det ble altså en salat med varmrøyket pepperlaks og vaktelegg. Slik lagde jeg salaten: blandede økologiske salater (fra andelslandbruket) legges i isvann i 30 min og sentrifugères. Kok vaktelegg ca. 2 minutter, avkjøl i kaldt vann og del eggene. Ha den blandede salaten på passende fat og tilsett vakteleggene, små aromatiske tomater, noen forvellede bondebønner og spiselige blomster. Jeg brukte ringblomst og honningurt. Til salaten lagde jeg en honningvinaigrette.
Honningvinaigrette:
Rør sammen 1ss bringebæreddik eller annen god eddik med 1 god ts mild honning, litt finkuttet sjalottløk
og 3 ss god olivenolje. Ha litt salt over salaten før servering.
Vaktelegg kommer fra vaktel som er en liten velsmakende hønsefugl.
Jeg anrettet salaten slik og hadde på noen spiseskjeer med honningvinaigrette.
Dette ble en fantastisk salat. Faktisk en av mine beste,
og sammen med il Mimo-rosèvinen var dette en stor matopplevelse for meg.
Foto: Charls
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Sensommersalat med varmrøyket pepperlaks og vaktelegg

  1. MissMette sier:

    Hei Charls :) Tusen takk for overveldende flotte ord på bloggen min ღ beskjedene meg med så alt for liten tro på meg selv, varmet dine ord godt i mitt ღ Hvis det er noen her som skal ha skryt for bildene sine er det deg ღ DU tar jo de lekreste bildene jeg har sett – og jeg sitter mye og ser på nett :) FANTASTISKE bilder og MAT du deler med oss… Virkelig et kunstverk av en blogg og det er en sann fornøyelse å titte innom bloggen din… Jeg har vært innom deg flere ganger i sommer, men dessverre ikke fått lagt igjen så mange kommentarer, grunnet ferie og litt shabby form ;) men er tilbake for fullt nå :) Ønsker deg en fortsatt fin uke, klem fra Mette

  2. charls sier:

    Hei MissMette:Takk for mange flotte ord,det betyr mye med positive tilbakemellinger er jo relativt ny i bloggmiljøet.Håper den chabby formen fortetter og være fraværende,stå på.Klem fra Charls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>