Publisert 6. august 2011:

Jacob&Gabriel – Mer enn folkegourmet

Vi har ikke vært bortskjemte med bra restauranter i distriktet. Det har aldri vært noen som har klart å ta den helt ut, og da mener jeg med genuin mat- og drikkekunnskap og det totale inntrykk fra meny til interiør. Det var helt til senhøsten 2010 da to gode kokkekamerater ved navn Jacobsen og Gabrielsen tok det tøffe skrittet og åpnet J&G – Jacob&Gabriel Folkegourmet. På J&G er det meste gjennomført til minste detalj og det er mye genuin kunnskap innen gastronomien og dens tilhørende drikke. Restauranten har fokus på lokale og ferske råvarer med spennende og variert meny. Prisene er overkommelige. I sommer har guttene også invistert i en flott uterestaurant: Under åpen himmel. Jeg synes Lars og Thor Ingo er to rockekokker. Ikke fordi at de lager rocka mat eller fordi at de rocker når de lager mat, men fordi de tok sjansen og startet denne etterlengtede restauranten i Skien. Det å drive restaurant er omfattende, det er mange elementer og det er mye som skal fungere i et fellesskap. Dette synes jeg guttene har gjort glimrende. Jeg har selv vært så heldig å få jobbe litt på Jacob&Gabriel, det har vært spennende og lærerikt og jeg har stor respekt for det guttene har fått til.
Kokken Thor Ingo og hovmesteren Pontus.
J&G under åpen himmel - en stemningsfull plass.
I går kveld var min datter og jeg på besøk hos J&G. Det fristet så med noe godt. Min datter bestilte en fantastisk dessert som bare har alt: Marengsterte med sitroncurd, bær og sorbet. Her er det søtt, sprøtt, friskt og leskende på en gang. Selv var jeg litt mer sulten og tok en italiensk kalvesandwich med tunfiskdressing og grillet foccacia. Til denne valgte jeg et glass rosèvin: il Mimo 2010. Dette synes jeg passet utmerket sammen. Jeg er veldig glad i denne rosèvinen, spesielt i sommervarmen. Kalvesandwichen var utrolig velsmakende som alt annet jeg har spist på J&G. Rettene på Under åpen himmel synes jeg er priset i gjestenes favør.
Under åpen himmel er et fantastisk sted der ingenting er lagt til tilfeldighetene.
Det er mye kunnskap hos J&G, bl.a. hos disse to karene.
Takk for en koselig kveld under åpen himmel, vi sees igjen.
Fotograf: Julia Isabelle
Follow my blog with Bloglovin
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Jacob&Gabriel – Mer enn folkegourmet

  1. Anonymous sier:

    Hvor iSkien ligger dette fantastiske stedet da Runar?

  2. Charls sier:

    Det ligger på brygga. Gamle Boden Spiseri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>