Publisert 30. mai 2011:

Dessert med smak av sommer

Panna cotta er en av mine dessertfavoritter, spesielt i kombinasjon med sommerens frukter og bær.
Enten marinerte, som saus eller som en iskald suppe/buljong (liker å kalle det buljong siden den er helt klar)  En frisk, smaksrik suppe er en fin kombinasjon til fløten.
Denne italienske fløtepuddingen kan kombineres med mange ulike krydder/aromater. Krydderet jeg har brukt i denne heter svart kardemomme, også kalt brun kardemomme eller nepalkardemomme. Smaken er i en helt annen verden enn den vanlige grønne vi er kjent med her til lands i boller og bakverk.
Den svarte dufter som en blanding av et røykeri fra 60-70 tallet og en gammel stavkirke. Smaken er preget av det røkte med litt innslag av vanlig kardemomme og litt kamfer, men jeg synes likevel at den passer utmerket i dessert. Det smaker faktisk veldig godt om du bruker det på den rette måten og med forsiktighet. 
Panna Cotta: Legg 2 1/2 flate gelantin i bløt. Kok opp 4 dl kremfløte sammen med 1 dl h-melk, 50 gr sukker, 3 stk hel svart kardemomme (lett knust) og skall fra en halv sitron (økologisk). Kok dette i 2 minutter, trekk kjelen til side og la trekke i 30 min. Sil av og hell i former eller glass. Dette rekker til 4-6 personer.
Jordbær&rabarbra-suppe: Ha 4 dl vann, 2 dl sukker, 300 gr frosne jordbær, 150 gr rabarbra i skiver og 4 gr hel kanel av god kvalitet i en kjele. La det trekke i 30 min rett under kokepunktet, trekk til side og la det trekke ytteligere 1 time for å få ut så mye smak som mulig. Sil og sett til kjøling.
Denne desserten er bare en fulltreffer med den myke, behagelige panna cottaen, det lette innslaget av kardemommen og den friske, smakrike suppen med det behagelige følget av kanel som matcher kardemommen.
Enjoy summertime!
  • Lagt inn kl. 20:35
  • Kategori: dessert
  • Kommentarer: 2
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Dessert med smak av sommer

  1. Kjetil Hagen sier:

    Prøves i dag :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>