Publisert 14. mai 2011:

Kontinental matglede i Skien

På torsdag hadde jeg et ærende i byen og i det jeg skulle passere handelstorget fikk jeg både se og lukte at her var det noe med mat på gang. Det var som å gå rundt hjørnet og plutselig stå midt i et matmarked i et land lenger ned i Europa. Det jeg i alle fall fikk følelsen av var at jeg ikke var i Skien, og jeg ble veldig overrasket og veldig engasjert. Det viste seg at det var årets kontinentale handelsmarked som også var her i fjor, men som jeg dessverre ikke fikk med meg. Handelsmarkedet består av mennesker med forskjellige nasjonaliteter som reiser rundt med sitt marked og selger europeiske kvalitetsprodukter. Dette er kommet i stand med Servicebyen Skien og ildsjelen Jørn Hegna. Slike arrangement er spennende å få til byen og noe jeg ønsker varmt velkommen, og det er et fint tillegg til matfestivalen Mersmak, eller jeg kan vel kanskje kalle det forretten til Mersmak som kommer til Skien 26. og 27. august. Handelsmennene hadde med seg fantastiske produkter som det er veldig morsomt å se i denne byen, de var rause med smaksprøver og det var mye å få kjøpt og smake på: Bl.a. parmesanost (parmigiano-reggiano), tre typer pecorino (original, trøffel, pære), hollandske goudaoster, diverse geiteoster, mange varianter av cheddarost, diverse spesialoster, gode spanske skinker (bl.a. serrano og pata negra), italienske salamier og spanske chorizo, og ca. hundre forskjellige varianter av marmelade og chutney. For min del ble det en bit pecorino, en sinnsykt god tomat- og bakt løkchutney og en meget god smoked cheddar. Og siden Marius på Med Vilje har fått inn foie gras ble det en liten boks med dette også. Matmarkedet er i Skien torsdag 12. mai til lørdag 14. mai.
Se på disse bildene: dette er en mild maidag i Skien sentrum 2011.
Giada D’Anna og David.
Diego de la Vega.
Med slike arrangementer som dette kontinentale matmarkedet og matfestivalen Mersmak skapes det stor interesse for mat og drikke, og det er noe jeg synes speiles i at det skjer mye på kafè- og restaurantfronten i byen for tiden med bl.a. Med Vilje på handelstorget som er en lunsjkafè på dagtid og restaurant på kveldstid, snart nyåpning på To Måker med nytt matkonsept og Kakeslottet som er en ny kafè/konditori ved siden av gamle Jegermeisteren med spesialisering på annerledes kaker. Og på Tullis på brygga koker det om dagen. Supert!
Tusen takk til intiativtager Jørn Hegna for at du sprer matglede!
Foto av min datter Julia.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

8 svar til Kontinental matglede i Skien

 1. [kjøkkentjeneste] sier:

  Nydelige bilder – igjen! :)

 2. Cafelatter sier:

  Helt fantastisk flotte bilder! :-) Spesiellt fint var det av alle pølsene!

 3. Anonymous sier:

  oi oi oi her var det mye godt. Vet du om dette handelsmarkedet turneer rundt i Norge slik at det går an å få dette med seg?

 4. Michelle sier:

  Du glemmer Burlington Arms, som er en godt spesialisert britisk pub, med tilhørende pubmat, og min egen Stockmann som ligger midt på Handelstorget og leverer distriktets beste kaffe og sjokolade laget av en av landets beste chocolatierer… Ellers var matmarkedet fantastisk, la igjen noen hundre kroner der selv i løpet av uka!

 5. Kokken sier:

  Takk for fine kommentarer og engasjemang det gir ekstra inspirasjon.Handelsmarkedet reiser rundt i Europa, jeg har ikke reiseplan men vet at de var i Kristiansand før de var i Skien.

 6. Ugla sier:

  Spennende. Og etter litt surfing og søking fant jeg ut at de er i Oslo i morgen. Skal definitivt ta meg en tur!Takk for tips.

 7. Kokken sier:

  Ugla:Så fint håper du fikk det med deg,og at du fikk fylt opp med fantastiske råvarer.Matglad hilsen fra Charls.

 8. Anonymous sier:

  Så flotte bilder! For dere som vil ta en tur, er dette markedet i Larvik fra 1.-4. juni. Det er åpent også hele dagen på kr.himmelfart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>