Publisert 3. mars 2011:

Prinsesstårta til min prinsesse

Gratulerer med 20-årsdagen, Julia Isabelle!
Göteborg 1991
En tidlig vårdag 2. mars for 20 år siden ble du født på Sahlgränska sykehus i Göteborg. Det var helt sykt. 25 år gammel og pappa for første gang, det var en unik opplevelse som ikke kan måle seg med noe annet. Du var en så fin, liten prinsesse – nå er du blitt stor, men er fortsatt pappas prinsesse. Fy, hvor tiden har gått fort, men allikevel føler jeg at det er lang tid siden. Til bursdagen kastet pappa de få maskuline sidene litt til side for å lage kake. Min datter har alltid likt rosa, så då måtte jeg tenke i den retningen. Rosa er ikke veldig ukjent for meg, jeg var nemlig ungdom på 80-tallet og hadde et nært forhold til rosa. Hadde nok mer rosa klær og dall enn en gjennomsnittlig, feminin jente…
Bringebær, marshmallow og sjokolade
Jeg bare elsker å bake kaker. Fine kaker. Kaker med fokus på det visuelle, men det får aldri komme på bekostning av smak og konsistens, verken når jeg baker eller lager mat har jeg den filosofien. Vi spiser mat fordi den er god eller gir næring, ikke fordi den er fin. Men prinsessa må ha en fin kake, samtidig som den er god! Kaken jeg har laget er det jeg kaller for en støpt kake. Den er støpt og laget oppned i en bolle med sukkerbrød, bringebær&marshmallow-mousse smaksatt med sitrongress, sjokolade&appelsin-mousse og deretter trekt med hvit marsipan fra Paals. Alle roser og pynt har jeg også laget for hånd med samme marsipan. Bringebær&marshmellow-moussen var nydelig og oppskriften er hentet fra den fantastiske bloggen Passion 4 Baking. I moussen har jeg biter av marshmallow og hele friske bringebær, og i sjokolademoussen biter av hvit sjokolade.
Design and art of baking
Glad i deg min store prinsesse!
Kjempekoselig med en dag sammen og det var veldig morsomt å gjøre dette feminine kakestuntet sammen med deg. Interessant å ta frem sine feminine sider og jeg er stolt av dem. Takk for fin fotografering av kaken.
Klem pappa.
 • Lagt inn kl. 21:44
 • Kategori: kaker
 • Kommentarer: 16
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

16 svar til Prinsesstårta til min prinsesse

 1. ceciliegrut sier:

  Nydelig kake til ei nydelig jente! :o )

 2. Torill sier:

  Den nydeligste kaken jeg har sett noen gang :o )) Regner med at smaken stod i stil:o) Så flink du er !

 3. Anonymous sier:

  Hei Runar. Enig med de før meg dette var nydelig. Du kan jo alt når det gjelder mat. Utrolig imponert. God helg. Hilsen Line

 4. Anonymous sier:

  Imponert!!!flott kake og den hørtes jo også god ut:-)Flott kake til en flott jente!! Tror nok det er den eneste 20 åring i landet som har fått en så flott kake på dagen sin- laget av sin egen far. GRATULERER begge to. :-) klem fra Beathe

 5. Lene Wilma sier:

  Hei Runar.Så fant jeg deg, og din fantastiske blogg. Har alltid hatt troen på deg, og jammen er du super flink. Hadde vært koselig å tatt en kaffe en dag.Klem Lene

 6. Cathrine sier:

  Den var nydelig!

 7. Kokken sier:

  Tusen takk for alle komentarer på dette inlegget,alltid koselig komplimanger for min matlaging og for bloggen generelt….

 8. [kjøkkentjeneste] sier:

  Nydelig rett og slett! Ser fantastisk god ut i tillegg. :)

 9. Anonymous sier:

  Hei kjære onkel. Helt fantastik flott onkel. Blir helt rørt her jeg sitter. Utrolig flott kake og ei nydelig datter du harEr ikke mange som slår deg på dette og det er sinnsykt gøy. Hils fruen. Klem

 10. Kokken sier:

  Takk for det min favoritt niese, jo kaka ble fin den og smakte nydelig koselig og få gjøre dette for henne….

 11. Kokken sier:

  Til kjøkkentjeneste: Tusen takk for supre komentarer på innleget…

 12. Trine ;) sier:

  En imponerende kake til en flott prinsesse! ;)

 13. Kokken sier:

  Hei Trine tusen takk for fin kommentar.det varmer….

 14. Merete Hegna, Photographer sier:

  Utrolig nydelig kreasjon!

 15. Kokken sier:

  Merete: Tusen takk for det…

 16. Ingrid sier:

  Eg elskar denne kaka, blir så inspirert. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>