Publisert 8. februar 2011:

Tunfisk- og Jarlsberg Omelett

Frittgående Siljanhøner
Egg er en av våre viktigste råvarer og blir brukt i stort omfang hjemme, men ikke minst i restauranter og konditorier. Egg har utrolig stort bruksområdet og er en uerstattelig ingrediens i mange store klassikere, som bl.a. karamellpudding, creme brulee, sukkerbrød, suffle, bearnaisesås, vaniljekrem og marengs. Listen kan gjøres utrolig lang. Fremfor alt er egg godt og en spennende råvare, men det kan være komplisert å jobbe med. Egg skal ikke være for ferske, ikke for gamle, ikke for kalde og ikke for varme - men romtemperet og helst være fra frittgående, lykkelige høner.
Fylt omelett
Jeg er glad i egg og eggprodukter, så på søndag ble det eggomelett med frittgående egg fra Siljan. Min nevø bor der med sin familie, og gavmilde som de er hadde de med en pakke ferske egg fra en gård i Siljan. Når jeg lager omelett liker jeg best fylt og jeg liker veldig godt en kombinasjon av tunfisk og jarlsbergost (en av verdens beste hardoster). Til 2 pers trenger du 6 egg, en boks tunfisk i olje, 6-8 skiver jarlsberg, salt og pepper etter smak, litt olivenolje og 1 ts meierismør. Pisk sammen egg med salt og pepper, varm pannen (ikke for varm), ha i olje og smør, hell eggeblandingen i pannen og vent til halvstivnet. Fordel osten på den ene halvdelen av omeletten og gjør det samme med tunfisken (ikke helt ut til kanten). Ha litt pepper på tunfisken og brett over den andre siden som ikke har fyll. Stek videre på lav temp. til omeletten har satt seg og osten har smeltet, dette tar ca 5 til 7 min. Server med ristet brød eller bruchetta, god salat og nypresset appelsinjuice. Omelett kan fylles med alt, her er det få begrensninger. Prøv også stekt sopp, brie, spinat, røyket skinke, parmaskinke, parmesanost, eller en kombinasjon av disse. Det er få ting som ikke funker så det er bare å prøve seg.
Lag omeletten til noen du er glad i og kos dere!
Spennende med kortreist lokalmat. 
Onkel takker.
 • Lagt inn kl. 17:03
 • Kategori: egg, fisk
 • Kommentarer: 4
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Tunfisk- og Jarlsberg Omelett

 1. Anonymous sier:

  Hei hei til deg. Så koselig at du laget omelett av eggene. Tenker at det smakte godt også. Bare hyggelig til en svært gavmild onkel. God kveld til dere. Klem fra Therese.

 2. Terje Asphaug sier:

  Hei Kokken. Jeg har lagt til matbloggen din til listen over matbloggere på Matoppskrift.org. Mange fine oppskrifter her, og jeg kommer til å følge bloggen din videre og prøve noen av oppskriftene dine. Du finner listen her http://matoppskrift.org/matbloggere/

 3. [kjøkkentjeneste] sier:

  Jeg er så enig vedrørende egg – det kan brukes til så mangt og befinner seg alltid på kjøkkenet mitt. Vi har fire dverghøns i hagen og de forsyner oss med i gjennomsnitt tre egg pr. dag – i tillegg til mange andre hyggelige episoder. Omeletten så veldig fristende ut, og heldige er de hønene som du fikk eggene fra. Dessverre er begrepet "frittgående høner" i Norge forbundet med de hønene som går innendørs i store haller – og de har det ikke spesielt mye bedre enn burhønsene. (Mener ikke at dette gjelder de eggene du har fått, men det offisielle begrepet slik det brukes i Norge.) Jeg anbefaler derfor alltid økologiske egg for de som spør hva slags egg de skal kjøpe dersom de skal støtte en litt mer dyrevennlig kyllingindustri. :) (Det aller beste er selvsagt å ha egne, hehe…)

 4. Kokken sier:

  Takker for tilbakemellinger..Familien i Siljan: Eggene var feske og fine omeletten ble meget god. klem fra onkelTerje Asphaug: Fint at du liker bloggen og at du kommer til og følge,takk for hjelp med og reklamere for bloggen, hilsen charlsKjøkkentjeneste: Du sier mye viktig der jeg prøver og ha med litt ironi i teksten ikke særlig ironi i ordet økologisk men det er selvfølgelig det jeg mente. hilsen charls….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>