Publisert 4. februar 2011:

KREATIV GOURMET BY CHARLS

Min datter går på Idefagskolen i Tønsberg og studerer til å bli fotograf. Hennes seneste oppgave var å fotografere gourmetmat og da spurte hun pappa om han ville hjelpe til. Jeg synes det er koselig å hjelpe til og det er spennende å se hva min datter driver med. I tillegg får jeg unikt fine bilder til bloggen. Jeg lagde en 3-retters der jeg la stor vekt på smak, farge, presentasjon og det visuelle uttrykket.
MENY
Forrett: Korianderstekt kamskjell på dampet pak choi
 med gulrot-appelsinpurè og glasert borretaneløk.
Hovedrett: Tuna Sushi Style
Dessert: Tahiti vaniljepanacotta med basilikum
 consommé og basilikumsorbet.
Forrett
Korianderkrydret kamskjell stekt med god temperatur på den ene siden i halvannet minutt, deretter snudd og stekt 5 sekunder. Pak choi er en god og crispy asiatisk salat som passer utmerket til damping. Gulrotpurèen er gulrøtter kokt møre, og så kjørt i blender med smør, salt, pepper og appelsinsaft. Borretaneløk er forvellet til passe konsistens og avkjølt i isvann for senere å bli glasert med smør, sukker og sitronsaft.
Denne retten er jeg utrolig stolt av å ha laget, både med tanke på det visuelle og ikke minst smakene. Dette var en 100% perfekt komponert rett der alle smaker fulgte hverandre, spesielt friskheten i gulrotpurèen til det søte kamskjellet. Den milde, glaserte, søte borretaneløken harmonerer fint med de andre ingrediensene. Min beste forrett noen gang.
Hovedrett
Nøysommelig arbeid med detaljer. Det er fantastisk å jobbe med perfekte grønnsaker og råvarer. Tunfisken fra Brødrene Berggren var av topp kvalitet.
Rektangulær bit av tunfisk grillet i 1 minutt på hver side for å beholde en rå kjerne, små nigiri med tunfisk og en mindre rektangulær tunfisk stekt kun på en side som står på en mango&fenikkel-salat. Sushiris-sylinder dynket med spesialkomponert soyasaus for anledningen. Jeg er jo sushielsker og har siden en stund tilbake hatt lyst til å lage denne retten. Det ble utrolig godt, spesielt spennende var det med soyasausen som har et søtt preg. Dette passet utmerket til tunfisken.
Dessert
Jeg vet ikke hvordan jeg kom på tanken med å lage en dessert i et liggende konjakksglass, men det dukker stadig opp ville påfunn og ideer. Jeg lagde en Tahiti vaniljepanacotta som jeg helte i liggende konjakksglass og støttet opp med sukker. Her er det veldig viktig at glassene ligger helt stille og i vater på et kjølig sted, jeg valgte verandaen. Nå har jeg egentlig mange feminine sider vil noen kanskje mene, men jeg kan garantere at hendene mine ikke er spesielt feminine og de går i alle fall ikke inn i et konjakksglass. Her var det bare å bruke fingerferdighet og pinsett for å plassere bringebær og annen pynt. Så har jeg helt i basilikumconsommé, lagt en liten kule med basilikumsorbet inne i, og pyntet med frityrstekt basilikum og sjokolade som jeg laget på overhead papir.
Dette er den absolutt vakreste desserten jeg noensinne har laget, men om det er den beste vet jeg ikke. Kona okkuperte den ene og datteren den andre, så jeg fikk ikke smake. Det var i hvert fall veldig stille i 30 minutter på kjøkkenet, jeg hørte ikke et ord. Det var to som var veldig opptatt og konsentrert, kanskje for at desserten var god?
Takk til Julia Isabelle for fantastiske fotografier og bildebehandling, du er utrolig flink og jeg er stolt av deg. Klem pappa.
Er det noe du lurer på angående denne menyen, fremgangsmåte, teknikker eller oppskrifter – ta kontakt.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

13 svar til KREATIV GOURMET BY CHARLS

 1. Torill sier:

  Fantastisk nydelig og helt sikkert godt også :o )) Kanskje skal jeg prøve desserten i alle fall. Flott blogg du har.

 2. Kokken sier:

  Takk for det Torill,ja den må du prøve det er spennende smaker..

 3. lillesøster sier:

  Detta var flott:-)Artig å se det fine samarbeide deres.Kunstneriske evner begge to. Flotte bilder og flott mat. Ser helt nydelig ut:-)klem fra lillesøster.

 4. Kokken sier:

  Takk lillesøster for alle fine komentarer,veldig spennende og samarbeide med min datter hun har kunnskaper innen foto og data som ikke jeg har, og det hadde ikke vert en blogg uten henne,utrolig flink er hun.klem storebror.

 5. Anonymous sier:

  Hei hei kjære Onkel. Tusen takk for i dag. Takk for koselige gaver til jentene, det skulle du ikke. Vi koste oss i dag. Koselig med Maria. Vi sang og hadde det gøy, hun er strålende flink med barn. Hils henne og si det. Nå er det stille i heimen, barna er lagt og snart er det biffen i stekeovnen. JA, SÅ KLART, DIN OPPSKRIFT SKAL BRUKES……..Gleder meg, småsulten her jeg sitter. Håper det blir bra. Helt enig, at du burde være stolt av Julia. Hun er ei skjønn jente og så utrolig snill. Snart er hun nyutdannet fotograf, så flott. Ha en flott kveld, hilser fra mannen her og han gleder seg til vinsmaking. God klem til dere. PS. Flotte bilder av kokken. Må si jeg synes du er utrolig proff, ikke for at du er onkelen min, men fordi du er unik når det gjelder mat. Husk det.

 6. Kokken sier:

  Takk for det det var koselig med besøk,det varmer at du dere liker det jeg får til,ja hunn betyr mye for meg og hjelper meg mye….klem

 7. Espen sier:

  Veit ikke hvordan det smakte, men det så sjukt digg ut hvertfall. Særlig forrett og dessert. Me like. :-)

 8. Kokken sier:

  Hei Espen ja maten ble velldig god,spennende når smakene sitter perfekt til hverandre. Foretten var utrolig velkomponert, stolt av den.Beste hilsen fra Charls…

 9. Lars sier:

  RUNAR – dette er fantastisk! Og grattis med matblogging i Varden ;) Dette er bare supert! Vh Lars (spiser, drikker & synser)

 10. Kokken sier:

  Takk for det Lars jeg blir oppriktig glad av så positive, oppmuntrende komentarer spennende med avisa håper på flere lesere. hilsen kokken charls……..

 11. pepperkverna sier:

  Hei du, og tusen takk for kommentar på Pepperkverna. Så fant jeg din fantastiske side!! Håper det er greit at jeg linker til deg? Av nysgjerrighet, hvor jobber du i dag? Hege

 12. Anonymous sier:

  Kamskjell med gulrotpuree, du er bokmerket..!

 13. Charls sier:

  [...] midtvinters da jeg lengter som mest etter sol og varme. Ananassorbet er min favorittsorbet etter basilikum og den passer fint med både hvit og mørk sjokolade som f.eks brownie, mousse, krem [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>