Publisert 31. januar 2011:

Fra gastronomi til gastro

Cioccolato di Charls
Jeg har i noen år nå vært plaget med magen, noe jeg liker dårlig siden jeg er opptatt av mat. Det å ta gastro har ligget langt inne for meg, tanken på å få en slange med videokamera ned der godsakene pleier å passere har ikke fristet. Men matlagingen er viktig for meg og ikke minst spisingen, så jeg bestemte meg for å ikke utsette det lengre. Forrige uke besøkte jeg gastro for å kontrollere magen, og jeg klarte det med fantastisk hjelp av sykepleier, en blid og dyktig lege og en oksedose med «slappe av-medikament». Jeg må si det funket bra. Jeg forlot sykehuset uten å huske at jeg hadde forlatt det, og kom hjem uvitende om at jeg hadde kjøpt råvarer og ny kokebok. På sykehuset hadde jeg også lovet personalet hjemmebakt kake. Kona hadde vært med siden jeg ikke var kjørbar, og hadde fått med seg alt som ble sagt og gjort. «Slappe av-medisinen» hadde gjort alvorlige inngrep på hukommelsen. Under følger oppskrift på min italienske sjokoladekake som jeg laget til avd. gastro…
CIOCCOLATO DI CHARLS
200 gr smør
2 dl sukker
1/2 dl flytende honning
1 krm salt
1 1/2  dl hvetemel
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 egg
Smelt smøret i en kjele og ta kjelen vekk fra varmen. Tilsett sukker, honning, kakao og salt og rør om. Pisk eggene noen minutter, ha i siktet mel og vaniljesukker. Vend dette sammen med en slikkepott, ha kakao-smørblandingen i bollen med mel og egg, og bland dette til fin slett masse med en slikkepott. Hell i en 18 cm springform og stek på 180 i ca 20 minutter til kaken er passe kladdete. Når jeg baker denne bruker jeg alltid dobbel porsjon og steker i 22 cm form (kaken blir aldri gammel her i huset).
Ferdig stekt og avkjølt. Husk at sjokoladekaker alltid skal serveres romtempererte.
Denne italienske sjokoladekaken kan pyntes etter smak. Jeg liker det semska utseendet som siktet kakao gir. Her har jeg laget noen sjokolademarengs-sigarer og pyntet med litt friske bringebær og sitronmelisse. Server kaken enten med stivpisket creme fraishe, maskarpone med noen dråper sitronsaft og litt revet sitronskall, pisket krem, eller min favoritt: en frisk sorbet. F.eks. basilikum-, bringebær- eller ananassorbet.
Takk til avd. gastro og det utolige personalet for finfin hjelp til å gjennomføre.
Glad for at kaken falt i smak!
Cioccolato di Charls part 2
Sukkerspinn
Siden jeg hadde ingredienser og bær igjen fra gastrokaken passet jeg på å bake en kake til jobben, de har vært positive til bloggen og gleder seg på mine vegne. De er flinke til å lese den og komme med tilbakemeldinger. Kaken er bakt i 28 cm springform med tredobbel porsjon røre og kuttet til firkantet form. Det gir et annet utrykk i forhold til den runde. Pynten er den samme bortsett fra at her har jeg brukt sukkerspinn også.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

11 svar til Fra gastronomi til gastro

 1. Anonymous sier:

  Jeg kan bekrefte at kaken var nydelig både på utsiden og innsiden. Hilsen kakemons…:-)

 2. Julia sier:

  Det ser helt nydelig ut, du er så flink! Klem

 3. Kokken sier:

  Tusen takk til kakemons for fine tilbakemellinger hilsen kokken…

 4. Kokken sier:

  takk for det prinsessa,hadde ikke blit noe om ikke det var for deg.klem pappsen

 5. kokebokprosjektet sier:

  Wow, den kaka så meget imponerende ut. Rene konditorkaken!

 6. Adele sier:

  Hei.jeg er venninna til lillesøsteren din og jeg deler din lidenskap for mat og interiør (dog ikke talentet ditt desverre) og har nettopp fått adressen til bloggen din.Wow!! Jeg blir helt målløs av beundring! Så flink du er-ikke bare til å lage maten men til presentasjon og bildene og skrivingen og altsammen!Du har X-Faktor på matfronten!En ekte kunstner med et vanvittig talent!!Jeg har jo smakt maten din før og jeg og det er jo fortsatt et smaksminne for livet!Lykke til med dette-jeg følger ivrig med!;) Om litt må du også komme med din egen kokebok!!:)vennlig hilsen Adéle

 7. Kokken sier:

  Takk til kokebokprosjektet for fine komentarer,spesielt for meg at du kaller det konditor kake siden jeg alltid har sett opp til konditormesterne og deres verk..

 8. Kokken sier:

  Hei Adele tusen tusen takk for utolige tilbakemellinger det her ble litt i meste laget for meg og må innrømme at det ble titt fuktigere enn ellers i øyekroken,koselig at du minnes maten klem fra kokken….

 9. lillesøster sier:

  Enig med Adele!Du er virkelig ett talent! Flotte kaker !Du er kreativ og kunstnerisk i det du gjør:-)Den kaken du lovte meg må være til en spesiell anledning.Dette er ikke noe hverdagslig!!!LYKKE TIL MED DENNE FLOTTE BLOGGEN DIN. DU HAR VIRKELIG FÅTT DET TIL:-)KLEM fra lille søster

 10. Anonymous sier:

  Tusen hjertelig takk for den nydelige kaken du serverte oss, Runar! Kan med hånden på hjerte si at dette er den beste skjokoladekaka jeg noen gang har smakt! Hadde det ikke vært for at mine kollegaer også ville ha "en bit av kaka", hadde jeg nok spist rubbel og bit i løpet av pausa.. Tror vi alle gikk å skrøt av deg og det du lager resten av arbeidsdagen :) Hilsen Andrè :)

 11. Kokken sier:

  Hei Andre takk for de fine ordene, koselig at dere kan gede dere over det jeg får til,og at dere kan lære nye smaker det skaper matglede. hilsen Charls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>