Dinside For et drøyt år siden hadde ingen hørt om mobilprodusenten OnePlus. Etter bare fem måneders eksistens lanserte selskapet sin første telefon, OnePlus One, til stor begeistring fra teknologipressen.
Prisen var nemlig oppsiktsvekkende lav, på tross av spesifikasjoner som kunne matche de gjeveste telefonene på markedet på den tiden. Oppgraderingen fra 16GB til 64GB interminne kostet for eksempel bare 50 dollar ekstra, noe Apple tar 200 dollar for.
Selskapet var flinke med markedsføringen i forkant, og for å få kjøpe telefonen måtte du ha en invitasjon.
Det må du også for å kjøpe oppfølgeren, OnePlus Two.
NY UTGAVE: OnePlus Two er selskapets andre telefon og har fortsatt en hyggelig prislapp i forhold til spesifikasjonene.
Toppspesifisert
EGEN KNAPP: Skyvebryteren på siden lar deg enkelt bytte mellom alle varsler, prioriterte varsler eller ingen varsler.
OnePlus Two fortsetter med en 5,5 tommer skjerm med full HD-oppløsning, det samme som forgjengeren kan skilte med. Telefonen har dog blitt litt tykkere og måler nå 9,85mm over midjen, mot 8,9mm hos eneren.
Så vidt oss bekjent er dette den eneste telefonen på markedet som blir tilgjengelig med 4GB arbeidsminne (RAM), og prosessoren er en Snapdragon 810 som er klokket noe ned (1,8GHz), og som derfor ikke skal ha de samme varmeproblemene som vi opplevde da vi testet Sony Xperia Z3+.
Telefonen kommer med 16 eller 64GB internlagring (og da henholdsvis 3GB og 4GB RAM), men har ikke støtte for minnekort. En ting den imidlertid støtter, og som vi har sett fra flere kinesiske mobilprodusenter den siste tiden (blant annet i ZTE Blade S6), er to SIM-kort. Kjekt for den som reiser mye, eller for den som vil skille mellom jobb og privat.
Fingeravtrykk
Nytt fra forgjengeren er fingeravtrykkleser på hjem-knappen, som ser ut til å fungere på samme måte som på iPhone 6/plus og Samsung Galaxy S6/edge. Kameraet på baksiden har fortsatt oppløsning på 13 megapiksler, men har nå fått optisk bildestabilisering og laserassistert fokusering.
TYPE C: OnePlus Two er en av veldig få telefoner foreløpig som kan skilte med den nye USB Type C-standarden.
En annen nyhet er at pluggen nå har blitt USB type C (som kan plugges i begge veier), men det er fortsatt en USB2-port det er snakk om, og ikke den nyere USB3-standarden. Telefonen støtter heller ikke hurtiglading, noe vi må innrømme å ha begynt å sette pris på med en del andre telefoner i det siste. Batterikapasiteten er for øvrig 3300mAh.
LES MER: Lad raskere med Quick Charge 2.0
Egen skyvebryter
I Android 5.0 har Google endret varselinstillingene slik at man kan bytte mellom alle varsler, bare priorterte varsler eller ingen varsler, og dette lar seg endre med en skyvebryter på OnePlus Two, slik at man slipper å låse opp telefonen for å endre denne innstillingen.
Telefonen kjører også en sterkt modifisert Android-utgave som selskapet har døpt OxygenOS. Blant annet kan du frata apper ulike rettigheter, som ikke er mulig i standardutgaven av Android.
Hyggelig pris
Til tross for gode spesifikasjoner og tilsynelatende god byggekvalitet (magnesium og aluminium), tilbys også den nye OnePlus-telefonen til en ganske hyggelig prislapp.
I Sverige havner 16GB-versjonen på 3.199 svenske kroner, eller 3.066 norske kroner med dagens kurs. Siden telefonen koster henholdsvis 329 og 389 dollar i USA med 16 og 64GB RAM, antar vi at 64GB-versjonen havner på 3.799 svenske kroner, eller cirka 3.650 norske.
Hvorvidt OnePlus har tenkt til å utvide salget til også å omfatte Norge stiller vi oss tvilende til – fortsatt finnes det ingen norske nettsider hos OnePlus.
Her finner du Dinsides mobiltester
Kilde for: Mobil – DinSide.no