Finans og økonomi

Nå vil Spotify ha tilgang til mer

Dinside Det skapte stor furore da Spotify forleden dag oppdaterte sin personvernspolitikk.

Det mange spesielt reagerer på er punkt 3.3 og 3.4 under personvern (vår oversettelse):

3.3 Informasjon lagret på mobilenheten din
Med din tillatelse, kan vi samle informasjon lagret på mobilenheten din, som kontakter, bilder eller mediafiler. (…)

3.4 Steds- og sensorinformasjon
Avhengig av hvilken type enhet du bruker for å interagere med tjenesten og dine innstillinger, kan vi også hente informasjon om hvor du befinner deg, for eksempel telefonens GPS-posisjon og eller andre muligheter for å spore dine mobile enheter (for eksempel Bluetooth). Vi kan også samle inn sensordata (for eksempel data om hvor fort du beveger deg, hvorvidt du løper, går eller kjører).

Dårlig på å lese brukervilkår? Her er nettstedet som leser dem for deg

Sa opp abonnementet

Blant annet postet Minecraft-skaper Markus Persson på Twitter at han nå sier opp sitt Spotify-abonnement i protest mot de nye bruksvilkårene.

Persson, som er kjent under kallenavnet «Notch» på nett, hevder også at han ikke bruker Windows 10 på grunn av personvernsinnstillingene, én av ni ting vi også misliker med Windows 10.

Daniel Ek forklarer

UNNSKYLD: Spotify-grunnlegger og toppsjef, Daniel Ek, beklager at selskapet ikke har vært flinkere med kommunikasjonen rundt de nye punktene i personvernspolitikken.

Øverstkommanderende i Spotify, Daniel Ek, har imidlertid postet et innlegg på Spotify-bloggen der han oppklarer hvorfor Spotify har utvidet personvernspolitikken med disse punktene. Han erkjenner samtidig at Spotify burde ha gjort en langt bedre jobb med å kommunisere disse endringene.

Ek er krystallklar på at ingen trenger å dele disse dataene med tjenesten hvis ikke de vil. Spotify vil spørre eksplisitt om tilgang til de nevnte tingene og vil bare bruke dem for å gjøre Spotify-opplevelsen bedre.

Bilder: Her skriver Ek at Spotify ønsker å få tilgang til spesifikke bilder på mobilenheten dersom du ønsker det. I praksis kan det for eksempel være om du ønsker å bytte profilbilde eller bruke et eget bilde som cover til en spilleliste.

Posisjon: Dette er noe Spotify ønsker tilgang til for å kunne servere deg musikktrender fra der du befinner deg. Ek poengterer at du også kan ta bort denne tillatelsen om du senere ønsker å ombestemme deg.

Stemme: Et nytt punkt var også at at Spotify nå kan bruke mikrofonen på enheten din. Ek forklarer at Spotify aldri vil bruke mikrofonen din uten din tillatelse, men at tjenesten i fremtiden kan finne på å introdusere stemmekommandoer slik at man kan hoppe til neste sang, pause avspillingen og lignende bare ved hjelp av stemmen.

Kontakter: Blogginnlegget peker på at Spotify er en sosial tjeneste, og at mange liker å dele sanger og spillelister med venner. I en fremtidig oppdatering kan det være at Spotify vil gi deg muligheten til å finne Spotify-brukere du har i kontaktlista fra før.

Deling av informasjon: I personvernsdokumentet ble det også nevnt deling av informasjon med annonsører, rettighetshavere og mobiloperatører. Dette er ikke nytt, skriver Ek, og peker på at mange velger å registrere seg på tjenesten via mobiloperatøren, og at data derfor må deles som en nødvendighet. Data som deles med tredjeparter som annonsører og rettighetsavere er i følge Ek anonymisert.

Oppdateres videre

Spotify kommer til å oppdatere personvernspolitikken de nærmeste ukene for å reflektere det som er poengtert i blogginnlegget.

Han hevder også at Spotify er 100 prosent opptatte av brukernes personvern og at selskapet har opprettet epostadressen [email protected] for de som måtte ha spørsmål eller bekymringer.

TEMA: Spotify

Kilde for: Data – DinSide.no