Finans og økonomi

Mikro-anleggene er her igjen

Dinside Lydprodukter av den tradisjonelle sorten har lenge vært forskjøvet av Bluetooth-høyttalere, trådløse multiromsanlegg og nettradio.

Desto mer gledelig er det å se at de gode, gamle mini-anleggene vi husker fra 1980-tallet og litt ut på 90-tallet er på vei tilbake.

Og da snakker vi ikke om liksom-anlegg i plast som ser tøffe ut, men som ikke låter stort bedre enn en vanlig bordradio eller ghettoblaster.

 (Foto: TORE NESET)

HYBELVENNLIG: Mini-anlegget fra Sony får fint plass i en bokhylle. (Foto: TORE NESET)

LES OGSÅ: Ikke akkurat for Spotify-brukerne

For entusiaster med dårlig plass

Nei, de nye mini-anleggene har ambisjoner langt ut over dette. I likhet med sine forfedre for 35 år siden er de ment som et alternativ for musikkentusiaster med høye krav til lydkvalitet, men med begrenset plass.

Nesten alle de store produsentene av lydutstyr hadde små høyttalere med tilhørende små forsterkere å by på under årets IFA-messe i Berlin. Vi så mini-anlegg fra Yamaha, Pioneer, Technics (Panasonics gjenopplivede hifi-merke), Onkyo, Teac og ikke minst Sony.

LES OGSÅ: Smarte møbler for lydutstyret ditt

Sony med ess i ermet

Sistnevnte skilte seg ut med et svært interessant eksemplar av arten: CAS-1. Mens andre anlegg i denne tydeligvis trendy størrelsen låt greit nok, må vi innrømme at akkurat dette ga oss hakeslepp.

 (Foto: TORE NESET)

MINI-KRAFT: Forsterkeren er på tross av størrelsen en kraftkar. (Foto: TORE NESET)

8000 kroner skal stasen koste i Norge, og da får man med to separate forsterkere i ett kabinett: Én tilpasset høyttalerne som følger med og én til hodetelefoner (som man må kjøpe ekstra).

 (Foto: TORE NESET)

FJELLSTØTT: Underlaget er viktig for god lyd. Dette har også Sony tenkt på. (Foto: TORE NESET)

Sony bruker sitt velkjente «digitale» S-master forsterkersystem som er ekstremt energieffektivt i forhold effekten det leverer ut til høyttalerne.

Norsk lyd: DAC til 1890 leverer varene

Klar for HD-lyd

Den innebygde DAC-en kan spille høyoppløste filformater opptil 24 bit 192 kHz, og Bluetooth-overføringen skjer via Sonys LDAC-system som i likhet med APT-X gir bedre lyd enn standard Bluetooth-overføring. Bluetooth kombineres for øvrig med NFC, slik at det går raskere å få kontakt med mobiltelefonen.

 (Foto: TORE NESET)

MAXI I MINIFORMAT: Sony flesker til med virkelig god lyd i små esker. (Foto: TORE NESET)

Hodetelefoner kommer i mange varianter, og dette har Sony tatt høyde for ved å gjøre impedansen variabel. To USB-porter har det også blitt plass til, for avspilling av musikk på minnepinne/harddisk og PC eller Mac.

Anlegget kommer i svart, mens den hvite varianten foreløpig bare selges i Japan.

Kilde for: Data – DinSide.no