Finans og økonomi

Krangel forsinker ikke Johan Sverdrup

Det norske oljeselskap ville ikke signere avtalen om fordeling av Johan Sverdrup, men det får ingen konsekvenser for prosjektet, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik.


OLJE OG ENERGI 13.02.2015 11:37  Av Geir Søndeland, Hilde Øvrebekk Lewis

Hersvik sier til Aftenbladet at forhandlingene gikk som forventet, men at selskapet ikke ville signere på den såkalte unititiseringsavtalen fordi forslaget ikke reflekterte selskapets standpunkt.

På spørsmål om hvilke konsekvenser dette kan få, viser han til at departementet har lagt fram et forslag, og at det viktige er at dette er et fantastisk prosjekt.

– Men vil det påvirke progresjonen og veien videre i prosjektet?

– Nei, ikke på en måte som jeg kan se, svarer Hersvik.

Konserndirektør Arve Sigve Nylund i Statoil tror tidsplanen vil holde.

– Sjansene for det er svært store. Det er et krevende arbeid, men når jeg ser på de involverte aktørene, så er jeg sikker på at vi vil lykkes, sier direktør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund.

Planen for utbyggingen av Johan Sverdrup ble overlevert til olje- og energiminister Tord Lien fredag.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) sier at det er bra å ha fem signaturer på utbyggingsplanen.

– Så har vi en unit-overenskomst signert av fire av fem selskaper. Det gjør at dette store, viktige prosjektet kan gå videre. Det er selvfølgelig det vi har vært mest opptatt av.

– Jeg har vært krystallklar på at jeg tidlig i prosessen ventet at selskapene kom fram til enighet selv og at enigheten var på plass i midten av februar. Jeg kan bekrefte at jeg hadde en samtale med disse selskapene i går der vi understrekte at det var viktig at dagens hendelse kunne gå videre for Norge og for norsk industri som planlagt.

– Når avgjør du saken?

– Jeg synes ikke det er rett av meg i dag å spekulere dato for når vi kan være ferdige. Det mener jeg er for tidlig å peke på. Jeg er glad for at fire selskaper er klare i unit-avtalen og at de kan støtte framlegget fra fasilitatoren. Så må vi komme tilbake til det, sier Lien.

Les hele artikkelen på Aftenbladet.no.

Kilde for: BT.no – Økonomi