Mobil

Førsteinntrykk: Samsung Gear S2

Dinside Samsung var tidlig ute med smartklokker og lanserte første generasjon Galaxy Gear i 2013, for så å følge opp med Gear 2 allerede ett halvår senere. Modellene fikk mye oppmerksomhet, men dessverre også en god del kritikk for å være litt for tungvinte i bruk, ha et tregt operativsystem og dårlig batterikapasitet. Spørsmålet er selvsagt hva nye Gear S2 har å by på.

Og jada: Her har det skjedd ting

Smak og behag kan alltid diskuteres, men det første du legger merke til er naturlig nok at Gear S2 har fått en tradisjonell rund klokkeform.

I motsetning til sine kvadratiske forgjengere ser den altså mer ut som en vanlig klokke, og er dermed langt mer diskret.

Mens den første modellen hadde et Androidbasert operativsystem, fikk forgjengeren Samsungs eget Tizen OS, og det er på plass også her. Fordelen med dette er at Samsung har 100 prosent kontroll over operativsystemet, i motsetning til konkurrentene som bruker Googles Android Wear-plattform. På den andre siden gir det også Samsung selv et langt større ansvar for å følge opp med lage gode klokke-apper, eller i det minste få utviklere til å gjøre jobben. Hvor bra dette vil bli fulgt opp framover er uansett alt for tidlig å si.

En ting skal de imidlertid ha: For allerede etter ett par minutters bruk på messegulvet konstaterer vi at denne klokken er langt enklere å bruke enn forgjengerne.

SE OGSÅ TESTEN AV Motorola Moto 360

Roterbar urkrans

Dette skyldes ganske enkelt at Gear S2 har en roterbar urkrans som gjør det svært enkelt å bla seg fram og tilbake i menyene, samtidig som du fortsatt kan trykke rett på skjermen. Selv syntes vi faktisk at dette virker mer logisk enn kronhjulet man bruker på Apple Watch, men dette må vi komme grundigere tilbake til når vi gjennomfører en full test.

Klokken har i tillegg to fysiske knapper på høyre side, som tar deg henholdsvis ett skritt tilbake, eller helt tilbake til hjem-skjermen.

Og at klokken er enkel i bruk er selvsagt viktig, fordi det også øker sjansen for at klokkens funksjoner faktisk vil brukt.

Det er også verdt å merke seg at den nye modellen kan brukes med alle Android-enheter, så lenge de har Android 4.4 eller nyere. Også dette er en forbedring fra de tidligere generasjonene, som var låst til Samsungs Galaxy-mobiler.

Her ser du Stig-Ove Langö fra Samsung Norge demonstrere klokken i bruk:

Dinside kommer selvsagt tilbake med en full test når vi får vårt testprodukt, men klokken ser ut til å gjøre omlag akkurat det vi forventer av en smartklokke idag: Du kan både ta imot eller sende varslinger via klokken, følge med på om du når dine treningsmål på en diskre måte, og ja; den lar deg selvsagt også sjekke hvor mye klokka faktisk er.

Batteritiden er oppgitt til mellom to og tre dager ved normal bruk, men selve ladingen er nå enklere ettersom den har blitt trådløs og det bare er å legge klokken fra seg på ladepunktet. En stykk induktiv lader følger selvsagt med i esken, men siden klokka følger Qi-standarden kan du også bruke Ikeas rimelige lader.

LES OGSÅ: Vi tester Ikeas trådløse lader

To hovedversjoner med mange undervalg

 (Foto: ØYVIND PAULSEN)

Med skinnrem og et mer diskret utseende vil Classic-modellen koste 3,995. (Foto: ØYVIND PAULSEN)

Den dyreste modellen blir Samsung Gear S2 Classic, som får et sort lærarmbånd og vil koste 3.995 kroner.

Er du derimot av den sporty eller fargeglade typen er det Gear S2 du bør velge. Her kan du i utgangspunktet velge mellom mørk grå, eller sølv med hvitt armbånd. Her viste imidlertid Samsung fram utallige fargekombinasjoner på messen, så her bør det være fullt mulig å finne en stil som matcher. Prisen på denne vil være 3.495.

Begge modellene skal komme til Norge i løpet av oktober måned, men vil i første omgang kun være tilgjengelig via Samsungs nettsteder og utvalgte utsalgssteder.

LES OGSÅ: Hva er egentlig problemet med smartklokker?

Minifakta

Tykkelse: 11,4 millimeter.
1,2 tommers rund super AMOLED-skjerm (på 360 x 360 piksler).
1-GHz dual core-prosessor, med Tizen OS og NFC-støtte.
Batteritid på to til tre døgn

Kilde for: Mobil – DinSide.no