Mobil

Blir det for mye mas? Slik slår du av mobilvarsler

Dinside Push-varsler er en kjekk funksjon på dagens smarttelefoner – de gjør at du blir varslet om ting som angår deg, for eksempel når noen har kommentert noe du har postet på Facebook, noen har sendt deg et bilde på Snapchat eller lignende.

Dog er det ikke alle appers varsler som er like nyttige, og noen maser kanskje mer enn du antok da du først lastet dem med.

Egen aksept på iPhone

Android og iOS har en litt ulik tilnærming med tanke på hvordan apper får varsle deg.

På iOS må appene be om ditt samtykke til å sende deg push-varsler når du starter dem første gang, mens Android-appene står fritt til å varsle deg så fort du har lastet dem ned – uten å be om et eksplisitt varsel-samtykke.

Akkurat det siste ser ut til å endre seg når Android M lanseres senere i år, der du ikke lenger trenger å akseptere alle rettighetene appene ber om når du laster dem ned, men heller godkjenner dem én og én når appene trenger dem.

LES OGSÅ: Dette betyr appenes tillatelser

Slik stopper du varsler fra en app

Begge operativsystemene lar deg imidlertid fjerne appenes rett til å sende deg push-varsler om du synes de er i overkant masete eller irrelevante.

iOS:
iPhone og iPad har en egen meny for varslinger, som du finner på innstillinger, varslinger. Her finner du en lang liste over alle appene du har installert på telefonen (og som støtter pushvarsler).

FINJUSTÉR: iOS lar deg fritt styre hvilke apper som skal få varsle deg og hvordan de får gjøre det.

Trykker du på én av dem kan du gjøre fininnstillinger for den aktuelle appen:

Tillat varslinger: Slår du av denne bryteren vil ikke appen få sende deg varsler i det hele tatt.
Vis i varslingssenter: Angir hvorvidt denne appens varsler skal vises i varslingssenteret (det du trekker ned fra toppen av skjermen)
Lyder: Denne tar du.
Merk appsymbol: Angir hvorvidt du skal få en rød ring med antall uleste varsler på app-ikonet på hjemskjermen.
Vis på låst skjerm: Angir om appens varsler skal vises på skjermen når telefonen er låst.

I tillegg kan du velge hvordan appen får varsle deg når du allerede bruker telefonen. «Bannere» er standardvalget og gjør da at varslet spretter inn på toppen av skjermen, men dette kan du slå av ved å velge «ingen» om du ikke vil at den skal forstyrre deg mens du holder på. Alternativt kan du få en boks på midten av skjermen som da pauser aktiviteten du holder på med ved å velge «Varsel».

>> Her finner du flere «Slik gjør du det»-artikler

Android:
Enkelte Android-produsenter har laget et varslingssenter litt i samme gate som på iOS, for eksempel slik vi så i Oppo Find 7. Det er imidlertid ikke en standardfunksjon i Android, så de fleste telefoner har ikke denne muligheten.

Heldigvis er det ikke noe stort problem. Et kjekt triks når du får nok av varsler fra en app er at du drar ned varselmenyen og holder fingeren nede på varselet. Da vises et informasjonsikon til høyre, og trykker du på det kommer du rett inn i menyen der du kan slå av varsler fra den aktuelle appen:

ENKELT: Hold fingeren nede på et varsel, trykk på informasjonsikonet og slå av varselbryteren om du har fått nok.

NEI TAKK: Er du lei av at Best Fiends-ene dine sier i fra om at de er fulle av krutt igjen, kan du fjerne dette krysset.

NEI TAKK: Er du lei av at Best Fiends-ene dine sier i fra om at de er fulle av krutt igjen, kan du fjerne dette krysset.

Den litt mer tungvinte måten er å åpne innstillinger, apper og bla seg ned til den aktuelle appen.

Når du trykker på den får du opp et skjermbilde som lar deg avinstallere den, fjerne data og lignende, og jommen er det ikke en liten boks der også merket «Vis varsler».

Fjerner du krysset, blir det tyst.

LES OGSÅ: Lag egne pushvarsler med IFTTT

Kilde for: Mobil – DinSide.no