Mobil

Fem matte-spill du kan trimme hjernen med i ferien

Dinside I en nylig publisert studie fra Kaspersky innrømmer over 90 prosent av de spurte at de bruker internett som en utvidelse av sin egen hjerne.

Bare halvparten ville være i stand til å ringe en venn eller et søsken uten å slå opp telefonnummeret først, og én av fem kunne ikke huske telefonnnummeret til der de bodde da de var 15 år.

Å holde hjernen aktiv er viktig. Blant annet kan det gi lavere risiko for å utvikle sykdommer som Alzheimer og demens.

Så derfor: Om du har litt tid til overs i sommer, enten du sitter på en flyplass eller under en parasoll i førti varmegrader – her er fem matte-apper som kan holde hjernen i gang i sommer.

LES OGSÅ:
Fem fine quiz-apper
Fem apper som trimmer hjernen

King of Math

Android, iOS

I King of Math skal du løse vanlige mattestykker så raskt du klarer. Hver oppgave har fire alternativer der bare ett av dem er riktig. Jo raskere du svarer – jo flere poeng, og appen har også en rankingliste slik at du kan sammenligne deg med de du kjenner og med resten av verden.

Mattestykkene er delt opp i kategorier, som addisjon, multiplikasjon, brøk, geometri og lignende og har økende vanskelighetsgrad innenfor hver kategori.

Spillet finnes også i en junior-utgave.

King of Math for Android (Play butikk, kr 14,-)
King of Math Jr. for Android (Play butikk, kr 14,-)
King of Math for iOS (App Store, kr 19,-)
King of Math Jr for iOS (App Store, kr 29,-)

Num

iOS

Med slagordet «insanely hard math game» er kanskje ikke Num for alle, men byr på en svært god utfordring.

På skjermen vises svaret på et mattestykke, og til hjelp har du seks tall pluss alle operatorene (pluss, minus, gange og dele). Ved hjelp av disse skal du så klare å regne deg frem til svaret.

Num for iOS (App Store, gratis)

BrainClash

iOS, Android

Dette spillet er tallenes svar på Ruzzle.

Seksten sifre er stilt opp i en 4×4-matrise og på toppen får du et regnestykke med to eller flere ukjente. Da gjelder det å dra fingeren mellom to eller flere av sifrene slik at du får regnestykket til å bli riktig. Du har to minutter på deg til å klare så mange regnestykker du klarer, og som med Scrabble er det enkelte sifre som gir ekstrapoeng.

Spillet lar deg utfordre venner via Facebook, spille mot en tilfeldig motstander eller bare trene deg uten å spille mot noen.

Brainclash for iOS (App Store, gratis)
Brainclash for Android (Play Butikk, gratis)

Dragonbox

iOS, Android

Vi hadde også med Dragonbox i artikkelen om iPad-spill for barn, men den norskutviklede appen er såpass bra at den gjerne kan nevnes igjen.

Dette er en app som tar sikte på å lære både barn og større barn hvordan å regne algebra, men i stedet for å regne med tall, er regningen lagt opp som et slags brettspill der du stadig blir introdusert for nye regler, som gjenspeiler algebraregning.

Spillet finnes i to varianter med forskjellig vanskelighetsgrad – én beregnet på barn fra fem år og en beregnet på barn fra tolv år.

Dragonbox Algebra 5+ for Android (Play butikk, kr 49,-)
Dragonbox Algebra 12+ for Android (Play butikk, kr 79,-)
Dragonbox Algebra 5+ for iOS (App Store, kr 49,-)
Dragonbox Algebra 12+ for iOS (App Store, kr 79,-)

PS! Dragonbox elements er et lignende spill, men da med fokus på geometri.

CrossMe Nonograms

iOS, Android

Mange er godt kjent med Sudoku – dette er litt i samme gate der du for hver rad og kolonne får oppgitt hvor mange av feltene i den aktuelle raden som skal farges.

Brettene varierer i størrelse og vanskelighetsgrad og krever at du tenker smart for å komme frem til løsningen, som da blir et bilde.

CrossMe Nonograms for Android (Play Butikk, gratis)
CrossMe Nonograms for iOS (App Store, gratis)

Kilde for: Mobil – DinSide.no