Mobil

Cove lader enhetene dine i skjul

Dinside Vi får stadig flere dingser i hjemmet, og i tråd med det får vi også stadig flere ladere.

Griffin er ingen ukjent produsent hva gjelder elektronikk-tilbehør, selv om de har valgt å bruke folkefinansieringstjenesten Indiegogo for å lansere sitt neste produkt.

Brødboksen som lader

Cove ser ut som en brødboks, men er et lite skap som kan huse inntil fem enheter; det være seg nettbrett, mobiltelefon, actionkamera, hodetelefoner eller lignende.

I en skuff på innsiden finner du fem USB-porter. Disse leverer inntil 12W hver (5V/2,4A i praksis), altså med en total effekt på 60W om alle er i bruk. Det er nok til å lade både mobiltelefoner, nettbrett og lignende, men ikke nok til å lade en bærbar PC.

I praksis kan Cove brukes med alle enheter som lades via USB.

Hyller og stativ

På innsiden finner du hyller til enhetene du vil lade opp (med belegg slik at de ikke blir ripete), som kan skjules med døra på forsiden. Dog har ikke Cove muligheten for trådløs lading, slik de nye IKEA-møblene har fått.

Døra kan du velge å ha delvis åpnet, slik at Cove også fungerer som et stativ; for eksempel til et nettbrett med middagsoppskriften når du holder på på kjøkkenet.

Enheten er foreløpig tilgjengelig i tre ulike farger – valnøtt, ibenholt og bjørk. Med i pakken får man en strømledning på 1,8 meter (også med europeisk plugg).

Planlagt lansering i desember

Hvis alt går etter planen, blir produktet sendt ut til Indiegogo-backerne i desember. Som med andre folkefinansieringsprosjekter er ikke dette et produkt du kjøper, men du er med på å finansiere utviklingen av det, der du får produktet hvis alt går etter planen (se faktaboks lenger ned).

Frister det med en Cove må du ut med 200 dollar for enheten pluss 50 dollar i frakt til Norge. Mater vi det inn i Dinsides netthandelskalkulator ender vi på rundt 2500 norske kroner – inklusive moms, men uten fortollingsgebyr, som vil variere ut fra hvilket selskap som står for frakten. Posten tar for eksempel 288 kroner når varen koster over 1.000 kroner.

Ikke så veldig billig, altså, men sannsynligvis mer nyttig enn Holmegaards glass-«høyttaler», i hvert fall.

Mer informasjon finner du på prosjektets Indiegogo-side.

Folkefinansiering

Å delta på crowdfunding innebærer alltid en risiko, så ikke betal mer penger enn du har råd til å miste:

  • Hele systemet er basert på tillit. Som bidragsyter må du altså stole på at gründerne/opphavsmennene holder det de lover og ikke seiler under falskt flagg.
  • Selv om innsamlingsmålet nås og prosjektet settes i gang, er det fortsatt ikke sikkert at du får det ferdige produktet. Husk at nettsidene som viser fram tjenestene/prosjektene alltid tar forbehold om at også de kan bli lurt av svindlere. Risikoen er altså din.
  • Selv om produktet blir realisert, og du faktisk får det, er det ikke sikkert at det virker slik det skal: Det kan for eksempel være defekt, mangle funksjoner eller ha en svakere materialkvalitet enn lovet. Sjansen for å få penger tilbake om dette skulle skje er minimal.

Kilde for: Mobil – DinSide.no