Finans og økonomi

Magzet gjør hodetelefonene magnetiske

Dinside En av tingene vi har satt pris på med Macbook-maskinene de siste årene er Magsafe-laderen.

Ikke bare fordi det er lett å koble til ledningen (den smekker bare på plass når du holder den i nærheten), men også fordi kabelen bare løsner fra maskinen om du snubler i ledningen, slik at den ikke knekker i porten eller enda verre; at maskinen faller på gulvet.

Vanlige lydkabler eller hodetelefonledninger lider av samme problem. De kan være vanskelige å putte inn, og er du uheldig kan enheten du spiller fra havne på gulvet eller kabelen knekke inni porten.

LES OGSÅ: Nå kan IKEA-møblene lade telefonen din

Magnetisme til lydporten

Magzet er et Kickstarter-prosjekt hvis ambisjon er å gjøre hodetelefonutgangen magnetisk. Innretningen består av to deler; MAGjack, som du stikker inn i lydporten på en PC, mobiltelefon, nettbrett eller lignende og MAGcap, som du fester utenpå pluggen fra hodetelefonene dine.

Dermed er det enkelt å koble til hodetelefoner, siden de smekker på plass når du holder dem i nærheten av mottakeren. Rykker du i kabelen, løsner den automatisk uten å skade noe.

Flere fordeler

En annen fordel er at du kan ha flere MAGjack plugget inn i ulike enheter. Da er det lett som en plett å flytte headsettet ditt, for eksempel om du hører musikk på PC-en og telefonen ringer.

Smart er det også at Magzet ikke blir oppfattet som tilkoblet når ikke magneten er det. Altså: Har du ikke koblet til hodetelefoner kommer lyden fortsatt ut av de eksterne høyttalerne, selv om den lille pluggen er koblet til.

LES OGSÅ: Vi har testet den lille pluggen Pressy

Skaperne hevder at den magnetiske innretningen ikke skal påvirke lydkvaliteten. Den skal også være kompatibel med alle hodetelefoner og avspillingsenheter; også de som har knapper på ledningen for å stille volum, bytte sang og lignende.

Under ser du en video som presenterer konseptet:

Planlagt lansering i desember

Kickstarter-prosjektet søker 294.000 dollar i finansering, eller drøye 2,3 millioner norske kroner. Pengene skal blant annet gå til å gjøre enheten mindre, samt å kunne bestille deler i så store kvanta at kostnadene blir mindre.

Billigst i skrivende stund er pakken med to MAGjack og én MAGcap og den koster 35 dollar + 10 dollar i frakt til Norge. Det blir drøye 350 kroner og havner derfor over den magiske grensen for oss nordmenn med dagens kurs, men det er selvsagt ikke sikkert kursen er den samme når produktet sendes ut, som etter planen er i desember i år.

Vær oppmerksom på at slike folkefinanseringstjenester ikke garanterer deg noe produkt. Det endelige produktet kan bli annerledes enn forventet eller ikke bli realisert i det hele tatt. Dersom skaperne ikke klarer å nå finanseringsmålet, får de imidlertid ingen penger fra de som har «backet» prosjektet.

LES OGSÅ: Våre erfaringer med Kickstarter

Vil du lære mer eller ønsker å være med på finanseringen, er det bare å klikke seg videre til Kickstarter-siden.

Kilde for: Data – DinSide.no