Dinside Bankkort, pass og mobiltelefon er med på de fleste pakkelister til ferieturen – ja, ved siden av klær og tannbørste og sånn da, selvsagt.
Men det finnes også kjekke duppedingser du kan pakke med i kofferten som ikke tar alt for mye plass, men som definitivt kan være til nytte.
Her er noen forslag:
#1: Nødlader
Mange har med seg mobiltelefoner og nettbrett på ferieturer, og når de går tom for strøm kan stemningen brått bli dårligere. Derfor er det kjekt med en nødlader i lomma, som kan gi det lille ekstra man trenger til man er fremme på hotellrommet.
EN VENN I NØDEN: Med en nødlader har du litt mer strøm i lomma om du går tom på mobiltelefonen eller nettbrettet.
De kommer i flere størrelser – vil du ha en som kan lade flere enheter samtidig, og som også har litt kapasitet å by på, har vi nettopp gjort en stor test av et knippe aktuelle produkter. Se også vår kjøpeguide til nødladere.
#2: Chromecast
BILLIG: Chromecast-pluggen fra Google stikkes inn i en TV, og så kan du strømme innhold direkte fra telefonen eller nettbrettet.
Den lille strømmeboksen fra Google kan plugges inn i en hvilken som helst TV, og dermed kan du spille av musikk, Netflix, vise bilder eller hva det måtte være fra mobiltelefonen eller nettbrettet ditt; forutsatt at det er et trådløst nett der du befinner deg, vel å merke.
Den tar svært liten plass i bagasjen og koster bare 300 kroner i butikkene.
Les også:
TEST: Google Chromecast
Ti kjekke Chromecast-triks
#3: Trådløs reiseruter
KABLET TIL TRÅDLØST: Med en slik kan du lage et trådløst nett om det bare er kablet nett der du befinner deg.
Selv om det står «Gratis trådløst nett» på hotellets nettsider når du bestiller rom, er det ikke alltid dekningen er så god på rommet du fikk, eller at hastigheten er så mye å skryte av.
Men – mange hoteller har også kablet nett i veggen, som ofte er raskere og mer stabilt. Har du med deg en bærbar PC som har en nettverksinngang, kan du gjøre dette direkte fra PC-en. Har du ikke, finnes det små adaptere der du kan koble til nettverksledningen for så å lage et trådløst nett i resten av rommet.
Alternativt finnes også 4G-minirutere der du kan stikke inn et SIM-kort, men om du reiser til utlandet bør du i så fall sørge for å skaffe et lokalt SIM-kort slik at ikke telefonregningen vokser deg over hodet.
#4: Lydsplitter
FLERE AV GANGEN: Lydsplitteren gjør at flere kan høre fra samme lydkilde med hvert sitt hodesett.
En lang flytur blir brått mye kortere om man har et nettbrett med noen filmer lagret på forhånd. Ulempen er selvsagt at man bare har ett uttak til hodetelefoner.
Det løser du med en lydsplitter. Det finnes mange varianter å få kjøpt – avbildet er Belkin Rockstar som lar deg plugge inntil fem hodetelefoner på den samme porten.
LES OGSÅ: Orden på dingsene med Cocoon grid-it
#5: Bluetooth-høyttaler
Enten det er snakk om vorspiel på hotellrommet eller på telttur i fjellheimen, blir det ofte litt ekstra stas med musikk til. Bluetooth-høyttalere finnes i alle størrelser og prisklasser, og de fleste av dem lades dessuten via USB, slik at du kan koble til et nødbatteri (se punkt én) når det lir mot natt.
Du finner flere på høyttalere-siden vår, blant annet testvinner Logitech UE Boom og priseffektive Zone Box, som begge er relativt beskjedne hva gjelder størrelse og vekt.
#6: Selfiestang
Mange rynker nok på nesa av det siste punktet, men selv synes vi faktisk det er litt morsomt med en selfiestick i bagasjen.
Den gjør at alle kan være med på bildet – dessuten kan den være behjelpelig med å få til oversiktsbilder og bilder fra vinkler der du ellers ikke ville ha kommet til.
Vi testet nylig fire av dem og mener det er verdt å betale litt ekstra for en som har fjernutløser på skaftet.
Ikke helt overbevist? Her er ti måter i bruke en selfiestang på.
Hva pakker du med deg av duppeditter når du skal på tur? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.
Kilde for: Data – DinSide.no