Dinside Det finnes apper for alt mulig rart. Nye lanseres hver dag, men likevel ender vi ofte opp med å bruke de samme gamle appene vi bestandig har gjort. Litt fordi vi er vanedyr, men også litt fordi de gjør det vi trenger dem til å gjøre.
De fleste av oss har sikkert obligatoriske apper som Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Google Maps, Netflix, Spotify og så videre installert på mobilen – og de er flittig i bruk.
Men hvilke gode apper finnes det utenom de mest populære? Her er ni av våre favoritter!
LES OGSÅ: Ti apper du kan bruke på alle smartmobiler
Wunderlist (Android, iOS, Windows Phone)
WUNDERLIST: Med delt handleliste på mobilen går vi aldri tom for melk (nesten).
Husk å kjøpe brød! Husk melk! Husk den sjokoladeplata … Men det er ikke alltid like enkelt å huske alt man skal kjøpe, eller for den saks skyld gjøre. La huskeliste-appen gjøre jobben for deg.
Vi foretrekker Wunderlist. Ikke bare fordi den er enkel å bruke og har et pent grensesnitt, men fordi appen er tilgjengelig på tvers av en rekke forskjellige plattformer. Noe som gjør det mulig å lage delte handlelister med andre uansett hvilken telefon de har.
Last ned:
Wunderlist for Android (Google Play, gratis)
Wunderlist for iOS (App Store, gratis)
Wunderlist for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
PS: En annen app som egner seg ypperlig til huskelister er Google Keep.
Leveringer (iOS)
LEVERINGER: Følg med på hvor pakkene befinner seg.
Nordmenn kan ikke få nok av pakkesporing, og er du som oss, vil vel du også sjekke hvor pakken du har bestilt fra utlandet befinner seg, selvfølgelig flere ganger i timen.
Det finnes flere pakkesporingsapper der ute, men en vi har holdt kjær i mange år er Leveringer av Junecloud. Når du åpner appen, kan den automatisk oppdage når du har kopiert et sporingsnummer fra for eksempel en epost, så det er ingen sak å legge til nye pakker. I tillegg til at du kan få push-varslinger når det kommer en oppdatering om hvor forsendelsen din befinner seg, kan du også skru på kalendervisning, slik at du kan se i kalenderen når pakken din skal komme frem.
Du kan også sette opp sykronisering mot enten iCloud eller Juneclouds egen tjeneste, så du kan følge pakkesporingen fra andre enheter, inkludert Mac og web samt Apple Watch.
Last ned:
Leveringer for iOS (App Store, 49 kroner)
Valuta+ (Android, iOS)
VALUTA+: Kjekk til både ferie og nettshopping.
Hvorfor regne ut hvor mye 149 dollar er i norske kroner når en app kan gjøre det for deg?
Valuta+ har spart oss for mye hodebry både på ferie og mens vi nettshopper. Det finnes egentlig flere gode valutakalkulator-apper, men vi liker Valuta+ fordi den er så enkel. Det er bare å taste inn beløpet du ønsker å veksle fra under rett valutaoppføring, så vil du få opp hvor mye det tilsvarer i de andre valutaene du har plukket fra listen.
Det eneste lille irriterende med Valuta+ er annonsebannerne nederst, og en popup i ny og ne når du skal legge til flere valutaer. Et inn-app-kjøp på 9 kroner tar det imidlertid vekk.
Last ned:
Valuta+ for Android (Google Play, gratis)
Valuta+ for iOS (App Store, gratis)
Settle Up (Android, iOS, Windows Phone)
SETTLE UP: En enkel måte å finne ut hvem som skylder hva etter en middag e.l.
Når du reiser med flere, er det lurt å sette opp et reiseregnskap, slik at dere enkelt kan se hvem som betaler hva, og hvem som eventuelt skylder andre penger.
Det finnes flere apper til det formålet, og en av våre favoritter er Settle Up, som er både enkel og oversiktlig. Opprett en ny reise, legg inn utgifter med hvem som betalte, og så vil appen regne ut hvor mye de(n) andre er skyldig. Du kan legge inn beløp i flere valuta, så du trenger ikke gjøre omregninger selv. Vi drar i hvert fall ikke på ferie uten!
Last ned:
Settle Up for Android (Google Play, gratis)
Settle Up 7 for iOS (App Store, 19 kroner)
Settle Up for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
SwiftKey (Android, iOS)
SWIFTKEY: Et av de beste mobiltastaturene.
Rett og slett et fantastisk tastatur som er god på å gjette hva du har tenkt å skrive.
Det lærer seg hvilke knapper du ofte bommer litt på, hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre og den slags, og etter en tids bruk skjønner du nesten ikke hvordan du klarte deg uten.
Last ned:
SwiftKey for Android (Google Play, gratis)
SwiftKey for iOS (App Store, gratis)
LES OGSÅ: De beste tredjepartstastaturene til iPhone
LastPass (Android, iOS, Windows Phone)
LASTPASS: Gjør det enklere å ha forskjellige passord på tjenestene du bruker.
Med LastPass trenger vi ikke huske på alle de forskjellige passordene vi bruker på ulike nettjenester, heller ikke på mobilen.
LastPass kan både ta vare på passord og autogenerere nye passord for deg. I tillegg kan den autofylle passord når du skal logge inn på en tjeneste i nettleseren.
Det kanskje kjekkeste er imidlertid Android-utgaven av Lastpass som har fått muligheten til å fylle ut brukernavn og passord i andre apper utenom nettleseren. Laster du ned Netflix, vil du kjapt kunne logge inn ved hjelp av informasjonen du har lagret i LastPass.
Last ned:
LastPass for Android (Google Play, gratis)
LastPass for iOS (App Store, gratis)
LastPass for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
PushBullet (Android og iOS)
PUSHBULLET: Lar deg dytte notater, lenker, bilder og mye mer til alle enhetene du bruker.
Med Pushbullet installert på flere enheter, er det lett som en lek å sende informasjon mellom dem, enten det dreier seg om bilder, lenker, notater eller lignende.
Spesielt setter vi pris på muligheten til å se varslinger fra Android-telefonen direkte på PC-en, og det er for eksempel fullt mulig å besvare en SMS-melding direkte fra PC-en uten å bruke mobiltelefonen overhodet. Og det fungerer fint med iPhone også!
Last ned:
PushBullet for Android (Google Play, gratis)
PushBullet for iOS (App Store, gratis)
LES OGSÅ: 18 anbefalte Android-apper
Shazam (Android, iOS, Windows Phone)
SHAZAM: Gjenkjenner låter automatisk.
Nærmest en klassiker å regne i appverdenen. Shazam er appen som hjelper deg å finne ut hvilken låt som spilles når du ikke vet det selv.
Du bare trykker på en knapp, så må appen høre gjennom en liten (eller større) del av låta, før den serverer deg riktig resultat. Vår erfaring er at det som oftest stemmer, også.
Bruker du Spotify, kan du koble sammen de to appene, slik at låtene legges i en egen spilleliste i Spotify, så du slipper å gjøre jobben manuelt.
Last ned:
Shazam for Android (Google Play, gratis)
Shazam for iOS (App Store, gratis)
Shazam for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
Forza Football (Android, iOS)
FORZA FOOTBALL: For fotballfantastene.
Fotballgærn? Vi også! Strengt tatt bruker vi flere apper for å følge med på fotballkamper, men Forza Football gir oss alle push-varslingene vi trenger til enhver tid.
Forza er både pen og funksjonsrik. Du kan sette opp dine favorittlag som du får varsler fra, i tillegg til at du også kan velge ligaer og turneringer som du vil følge med på.
Du kan skru av på et drøss med forskjellige varsler, blant annet påminnelser til kamp, lagoppstilling, kampstart, mål, røde kort, resultater og så videre. Så kan du også fordype deg i kampstatistikk og sjekke tabeller om du ønsker det.
Har du en Android Wear- eller Apple Watch-klokke, kan du selvfølgelig få de viktige oppdateringene rett på håndleddet. Så da gjør det ikke noe at svigermor inviterte på middag midt i FA-cupfinalen …
Last ned:
Forza Football for Android (Google Play, gratis)
Forza Football for iOS (App Store, gratis)
Hvilke apper klarer ikke du deg uten? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under!
Kilde for: Mobil – DinSide.no