Publisert 1. november 2013:

Bruschetta med lammefilet og romesco

redigertvg2blogg_5369_edited-1

 Dagen blogginnlegg er en enkel vellsmakende rett som sitter klisteret som helgekos. Vi skriver november og mørketiden er over oss. Hva kan da være bedre etter en hektisk arbeidsuke uke og sette seg ned med en smakfull bruschetta sammen med ett glass passende rødvin. Da er det bare  å senke skuldrene slappe av og nyte de gode smakene, og for all del gjør kvelden komplett med fyr i peisen og levende lys.

Dette trenger du til 4 personer: 400 gr lammefilet, 4 gode skiver landbrød, 1 stk liten pose babysspinat, 100 gr naturell fetaost, 125 gr soltørket tomat, 1-1,1/2 dl god olivenolje, 3 fedd hvitløk, 2 stk små sjalottløk, 70 gr skåldede mandler, 1/2 rød chili uten frø og skall, 1 skive loff uten skorpe, 2 ss rapsoolje, 1 ts god tomatpure, 1 ss cherry-eddik, salt pepper, noen dråper med 10-15 år gammel balsamico.

Slik lager du retten: Kutt sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat i skiver. Varm 1/2 dl av olivenoljen på middels varme i en stekepanne eller gryte sammen med mandler stek dette til løken er mør og myk. Tilsett tomatpure og chili og stek vidre i ca 2 min. Kjør dette i en blender/foodprosessor sammen med loff, spe med resterende olivenolje og smak til med cherry-eddik og salt og pepper. Denne kan lages mange dager i forvegen og har en holbarhet på ca 3-4 uker i kjøleskap.

Brun lammefileten i rapsolje i ca 3 min rundt om, samtidig som du griller eller steker brødet. Ha salt og nykvertnet sortpepper over kjøttet og la det hvile ca 2 minutter. Skjær kjøttet i 1 cm tykke skiver. Smør ca 2 ss romesco over hver skive og legg på kjøttet, pynt eventuelt med litt frisk rosmarin. Ha litt olivenolje over spinaten og bland med biter med fetaosten, eventuelt litt salt.

bloggcolor_1438

 For og sette ekstra smak på bruschettan hadde jeg over noen dråper med en 12 år gammel balsamico fra olivino.

redigertvg2blogg_5417_edited-1

 Det er november, det er mørketid og det er  helg, det er lov og unne seg litt kos…

 Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Bruschetta med lammefilet og romesco

  1. Trist Frue sier:

    Blir bare så facinert av bildene dine, kreativiteten og hvor dyktig du er!

    • Charls.no sier:

      Hei Trist Frue. Tusen tusen takk for disse fine ord, varmer med slike tilbakemelldinger og bare det at du tar deg tid og skrive det til meg. Takk…. Matglad hilsen Charls.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>