Publisert 10. oktober 2013:

Lammeskank bressert i bayerøl

bloggcolor_7348

 Lammekjøtt og da spesielt lammeskank er noe av det beste jeg kan tenke meg av kjøtt. Om du er så heldig å få tak i skank fra kystområdene på vestlandet eller fra Lofoten, så vil jeg påstå vi snakker verdens beste  kjøtt. Kjøttet er så smaksrikt og tåler derfor mye aromater, og om du i tillegg har tålmodighet til en 3-5 timer varmebehandling får du super-mørt aromatiskt kjøtt.

Jeg bresserte skankene i ca 4 timer på 150 grader i en Le Cruset gjerngryte sammen med bayer, og en hel haug andre aromater. Jeg serverte skanken med potet og sellerimos, litt innkokt kraft fra gryten og en salat med babyspinat og litt økologiske rødbeter.

bloggcolor_7162

 Dette trenger du til 2 Personer: 2 stk lammeskank 450-550 kr stk, 6 dl god kyllingkraft, 2 flasker frydenlund bayer, 100 gr løk, 100 gr gulrot, 100 gr chorizo (pikante paprika) 150 gr fennikel, skall fra 1 stk sitron, 2 stk stjerneanis, 1-2 kvister rosmarin, en hel hvitløk delt i to (ca 50 gr), 20 stk hele korianderfrø, 10 stk hele pepperkorn 1 stk laurbærblad, 1 ss worcestershire saus, 1 ts tomatpuree, litt rapsolje samt salt og pepper.

Til potet og selleripureen trenger du: 300 gr gode mandelpoteter, 150 gr sellerirot, 1 dl fløte og 1 del h melk, 1 ss smør, samt salt og pepper. Del potet og selleri i biter (selleri litt mindre biter en potet) kok de møre, mos de og spe med oppvarmet fløtemelk, rør dette sammen med en visp, rør inn smør, smak til med salt og pepper.

bloggcolor_7212

Slik lager du skankene: Ha godt med salt og pepper på skankene ca 2 timer før du bruner dem godt i litt rapsolje. Del alle grønnsaker og chorizo i mindre biter/skiver. Fres grønnsakene og chorizo  i litt rapsolje i en gryte, på god varme i noen min til grønnsakene tar litt farve, i med tomat pureen og fres videre 1 min. Legg i skankene, kok opp kraften i med øl og kok ut kullsyren. Ha i resterende aromater og salt, på med lokk  sett inn i oppvarmet ovn 150 grader, gjør klart til potet- selleripuré og ta deg en lang tur i skogen, mens kjøttet blir magisk i ovnen.

bloggcolor_7271

 Rett føre servering koker du inn noe av krafta fra braisseringen og tykner den litt med maizenna.

Dette er bare så til de grader magisk mat!

Foto: Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

18 svar til Lammeskank bressert i bayerøl

  1. elin sier:

    Ser fabelaktig godt ut! :)

  2. Oda sier:

    Fantastisk! Det må bli søndagsmiddagen.

  3. MatsHT sier:

    Hei,

    Dette blir nok middag for seks sultne gjester til helgen. Eneste ulempen er at jeg ikke har en kjele som passer til seks lammeskanker – i hvertfall ikke som er ildfast. Kan jeg bruke en stor ildfast form i stedet?

    • Charls.no sier:

      Hei Mats. Det går fint med en ildfast form bare den er stor nok, det er jo viktig at skankene blir liggende i krafta/øl så alle blir riktig bressert og aromatisert, sist men ikke minst super saftige og møre. Du må bare huske på og dekke til med falufolie. Matglad hilsen Charls..:)

  4. Heisann! Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

  5. Per K Lind sier:

    Denne tør jeg ikke lage…. hva skal jeg spise i ettertiden????

  6. Gunn ellen Bekkevold sier:

    Dette så godt ut Runar. Er stadig innom bloggen, og bruker den flittig når jeg skal diske opp for gjester. Du er fantastisk flink! Stå på videre!

    • Charls.no sier:

      Hei Gunn Ellen. tusen takk for det, koselig at du følger med. Setter stor pris på denne tilbakemelldingen. Gleder meg til kaninene kommer..:)

  7. Tove sier:

    Dette blir dagens middag. Det går vel greit og legge det i en god gammeldags jerngryte? Gleder meg allerede til i kveld! Tove

  8. Lagde denne i går, beste lammeskank jeg har noensinne lagd. Kommer til å lage denne mange ganger :)

    Tusen tusen takk for oppskriften !

    • Charls.no sier:

      Hei Per. Så kult at oppskriften falt i smak, slike tilbakemedinger gjør det så spennene med bloggingen og få ærlige kommentarer at oppskriftene fungerer og at maten blir vellsmakende. Tusen takk, matglad hilsen Charls..:)

  9. Tove sier:

    Wow, dette blir ikke siste gangen vi lager, HELT NYDELIG!!! Min mann foreslår en rødvin som heter Cune Rioja, Reserva 2009 ( ca.kr. 170,- for en flaske) til denne retten. Det er en fyldig vin som passer utmerket! Takk for kjempegod oppskrift! Tove.

    • Charls.no sier:

      Hei Tove. Tusen tusen takk for denne kommentaren, den satt jeg stor pris på. Jeg lager nesten alle oppskrifter påbloggen selv, og det etter egen smak. Da er det så kult atv andre også synes opskriftene er gode og maten blir velsmakende. Tusen takk for vin tips, den skal testes ved neste anleding. Matglad hilsen Charls..:)

Legg igjen en kommentar til Magne D. Antonsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>