Publisert 14. august 2013:

Tarte Porcini

bloggcolor_2907

 Terte med steinsopp for de som i ikke behersker italiensk, det låter liksom litt bedre på italiensk (porcini) nesten som et klassisk mesterverk av en opera, men nå er porcini (steinsopp) også et mesterverk, men på den gastronomiske siden. Jeg hadde ikke troen på noe særlig sopp år i år , men nå har jeg plukket bra med kantareller og en halv kg denne fantastiske, aromatiske, vakre og anvendelige soppen, så en vet aldri med sopp.

Her har hermet etter meg selv, jeg lagde denne terten i fjord med kantareller og syltet løk. Årets variant har samme oppbygging, samme ost, men har ikke syltet løk ville ha smaken så ærlig som mulig og kjenne den unike smaken av porcini (steinsopp).

Fremgangsmåte og oppskrift finner du her..

bloggcolor_2828

 Jeg kan ikke tenke meg en vakrere og mer smakfull sopp enn steinsopp

bloggcolor2_2858

 Steinsoppen kuttes i grove skiver, og stekes i litt olje og smør, salt og pepper 

bloggcolor_2882

 Terten føre steking, butterdeig, ost og steinsopp

bloggcolor_2913

 Om du er så heldig og finne steinsopp, må du prøve denne, magisk enkel mat med det beste naturen har og tilby

Da er det bare og finne frem soppkurven og komme seg ut og høste!

Foto: Charls

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>