Publisert 8. august 2013:

Arctic pizza of Norway

bloggcolor_2723

 Nytt pizza stunt fra Charls´ kjøkken. De som har følgt med på bloggen en stund har vel fått med seg at jeg elsker pizza og har laget den i mange varianter. Som min første pizza som jeg lagde i 8-9 års alderen den var laget med min mor rundstykkedeig, ketchup, fiskepudding (fra Bjærkøns i Langesund) purre og kaviar toppet med sykt mye Norvegia ost, jeg kan ikke huske smaken, men det jeg husker godt er at det ikke var en smule igjen, men det sier mer om tiden vi levde i en pizzaen…

Men nå var det den Arctic pizzaen da sikkert mange som lurer hvordan man kommer på en slik idé, jo jeg har en sterk følelse att det ikke blir noe bra sopp år i år (grunnet tørke), men jeg har mine sikre plasser hvor jeg alltid finner sopp og i tillegg har jeg haukeblikk og jeg kan «lukte en sopp på 100 meters avstand» så noe ha jeg funnet. Da tenke jeg disse vil jeg bruke til noe jeg ikke har brukt kantareller til før nemlig pizza.  Tenkte da at den skulle være så norsk som mulig med bare norske råvarer.  Da ble det naturlig med reindyrkjøtt, røyket jarlsberg, rødløkmarmelade, Selbu blåmugg, ramsløkskrem og rikelig med selvplukket kantareller.

bloggcolor_2431

 Dette trenger du til 2 store porsjonpizzaer: ca 160 gr reinsdyrkjøtt i tynne skiver (renskav Smedstuen),150-200 røyket Jarlsbergost, 1 rødløk, 1 dl rødvin, 1 1/2 ss sukker, frisk rosmarin, ca 60 gr blå Selbu (eller kraftkar/blåmandag) ett beger crème fraiche, 2 ts ramsløkpuree, noen fryste hele tyttebær og så mye kantareller du vil ofre, litt rapsolje, smør, salt og pepper.

Slik forbreder og lager pizzan: Start med pizzadeien (oppskrift her). Kutt løken i tynne båter, rens og del soppen og stek den gyllen i litt rapsolje aromatiser med smør salt og nykvernet sortpepper. Legg det det fryste kjøttet på kjøkkenpapir så det får trekke av seg fuktighet, ha det siden på en tallerken og dryss over litt salt og pepper og litt finkuttet rosmarin og litt olivenolje la stå en time i romtemperatur. Riv så den røyka Jarlsbergosten og bryt Selbu osten i passene biter sett til side.

bloggcolor_2303

Rødløk marmelade:  Varm opp en kjele ha i litt rapsolje, Fres rødløken myk uten at den tar farge ha i rødvin, sukker og kok inn til marmeladekonsistens, avkjøl.

Rramsløk-cremen  4 gode ss creme fraiche blandes med 2 ts ramsløkpuree, smak til med salt og pepper, la trekke i kjøleskap min en time så smakene får satt seg.

Montering:  Del deigen i 2 like deler og kjevle ti to runde tyne bunner,eller prøv deg på pizza proffens variant med og hive den rund i luften. Fordel ramsløkkremen på bunnene, ha på Jarlsberg, kjøtt sopp og rødløkmarmelade fordelt utover, legg på biter av Selbu.

bloggcolor_2553

 Krydderet reinsdyrkjøtt klar for pizzaen

bloggcolor_2591

 Røykt Jarlsberg ost

bloggcolor_2570

 Blå Selbu

bloggcolor_2667

 Ferdig montert pizza og klar for høy temperatur 

bloggcolor_2677

 Arctic pizza etter steking

bloggcolor_2705

 Pizza med mer smak må en leter lenge etter, nydelige smaker som passer hverandre og gir pizzaen en unik rikdom. Tyttebær er med på og friske opp det fete og gi ett lett innslag av bitterhet samtidig gir det vakkert nordisk utseende.

Foto: Charls

 

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Arctic pizza of Norway

  1. Heidi Islann sier:

    Bruker du pizzastein her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>