Publisert 10. juli 2013:

Den ultimate sommerdessert !

bloggcolor2_0815

Her har jeg tatt for meg det mest sommerlige av alt: hylleblomst og markjordbær og puttet det inn i en og samme dessert. Resultatet ble den ultimate sommerdesserten. Jeg har laget mye med hylleblomst fra ( Århus andelslgård) og fikk lyst og prøve meg på en is, og  jeg ville lage isen med så naturlig hylleblomst smak som mulig derfor har også oppskriften litt mindre egg enn vanlig. Smaken og konsistensen jeg fikk på denne isen ble magisk og forførende med rolig men intens smak av blomst (hyll) som matcher de umiskjennelige markjordbær som hånd i hanske. Det er ikke mulig og få mer sommer inn i en dessert uten at desserten får for mange komponenter tror jeg.

 Så det er bare og komme seg ut og plukke, det er rikt med markjordbær i år.

bloggcolor_0868

 Dette trenger du for til 2 liter hylleblomst is: 1liter H-melk, 1/2 liter fløte, 9 stk eggplommer, 250-300 gr sukker, 150 gr glykose, ca 400 gram rensede hylleblomster, skall av ca 4 sitroner, noen biter tørket vanilje stang.

Slik lager du hylleblomst isen: Kok opp melk, fløte og 50% av sukkeret sammen med vaniljestang og sitronskall, hell dette over hylleblomstene og la det trekke  i romtemperatur ca 1 time (senke temperaturen). Etter en time setter du dette i kjøleskap for å trekke ytterligere ca 3 timer eller til fløtemelken har nok smak av hylleblomst.

Sil så av blomstene og varm fløtemelken opp til 50 grader. Pisk eggeplommer og rest av sukker til eggedosis, hell fløtemelken i eggedosisen ved lett pisking, varm dette opp til 80 grader rør inn glykose og avkjøl issmeten og kjør i ismaskin.

Rørte markjordbær: Rør sammen 1oo gr bær, 1 ts sukker og 3-4 dråper limsaft.

Frityrstekt hylleblomst: Små bukketter av hylleblomst vendes i maizenna og stekes gyldne i 150 grader varm rapsoje, avkjøl på tørkepapir.

bloggcolor2_0863

 Den ultimate sommer dessert på fat.

Ønsker alle lesere god sommer!

Foto: Charls

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>