Publisert 18. juni 2013:

Rømme og Dillmousse

bloggcolor_8867

Nytt dill stunt fra Charls kjøkken, denne gangen ha jeg laget en nydelig frisk mousse med Røros rømme og dill. Denne moussen passer til det meste av sommerens røde bær, og blir en forfriskende avslutting på alle de smakrike sommermiddagene. Jeg serverte moussen med chilimarinerte bringebær og en millefeuille med friske bringebær og sesamkjeks. Dette ble en fin kombinasjon og en av mine beste desserter på lenge, så her er det bare og overaske seg selv og dine gjester med en dessert laget av ett klassisk rekegarnityr. 

Magisk er det jeg lover…

bloggcolor_8815

Dette trenger du til mousse for 6 personer: 9 dl Røros rømme eller seterrømme, 3 små potter dill, 160 gr sukker, 1 halv vaniljestang (frøene), 3,5 plater gelatin.

Slik lager du moussen: Legg gelatin i kaldt vann, grovkutt dillen og kjør den med sukkeret i en blender til et dillsukker. Ha dette i en piskebolle sammen med vaniljefrøene og 8 dl rømme pisk til krem konsistens. Varm opp 1 dl rømme lett og smelt den oppbløtede gelatinen i rømmen,  pisk så dette i den dillkremen i en tynn stråle til god og fyldig krem konsistens. Ha dette i sprøytseposer eller annet og la stå ca 2 timer i kjøleskap så den får satt seg.

bloggcolor_8848

Ett sprøtt bakverk gir litt kontrast og struktur til dillmoussen

bloggcolor_8805

Sommeren er dill tid, enten det er på rekene sammen med makrell eller i en frisk dessert!

Ha en fantastisk dill sommer…

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

8 svar til Rømme og Dillmousse

 1. Hege sier:

  Det er bare så lekkert…..Fantastiske bilder og ikke minst spennende smaker……
  Skulle gjerne hatt et kurs hos deg!
  Hege

  • Charls.no sier:

   Tusen takk for det Hege. jeg lærer gjerne bort har desuten planert et kurs kommer tilbake med mer senere…:) Hilsen fra Charls..:)

 2. Hege sier:

  Da melder jeg meg på…….., si ifra når det blir! (kanskje vi kan ta det i FRankrike i sommer???)
  Ønsker deg og dine en flott sommer med mye gode smaker!
  Hege

  • Charls.no sier:

   Hei igjen Hege jeg sier du får info når det blir kurs, tror ikke det passer og legge det til Frankrike denne sommeren…:)

 3. Dette har jeg spist hjemme hos bloggeren, og det var fantastisk!
  Skal prøves når jeg kommer hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>