Publisert 29. mai 2013:

Lettbakt Salma med vårgrønnsaker og kaviarsaus!

bloggcolor_6131

 Sommeren er kommet selv om årets utgave så langt er av en ustabil art. Men om den riktig gode sommeren uteblir, så er det viktig og kose seg. De som følger med på bloggen vil nok tenke at jeg er det flink til det, og det stemmer særlig i vår/sommer halvåret er jeg syk flink og svært opptatt av og nyte hvert sekund. Dette er tiden da jeg synes det med mat og drikke er på sitt beste, jeg elsker jo sol og varme og alle de fantastiske råvarene årstiden tilbyr. Bare det å være ute å kjenne alle duftene og solen som varmer gir meg stor appetitt… ikke bare på maten og den medfølgende drikke, men på selve livet….

Dette trenger du til 4 personer: 600-800 gr Salma laks (eller annen filet), et lite hode nykål, en bunt asparges, 30-50 gr kaviar (harvs avruga) eller annet, 3 dl fløte, 1 dl blåskjellkraft eller fiskekraft (om du vil 1 stk fiske-buljongterning) 3 ss smør, 1 dl hvitvin, 2 stk sjalottløk, litt rapsolje, olivenolje, dill til pynt salt og pepper.

Forberedelser: Del fisken i porsjoner av 150-200 gram strø over ett par klyper maldonsalt over hver bit la stå i romtemp. Kutt av det nederste på 4 stk asparges og skrell 1/3 nederst på stammen, del så aspargesen i biter på skrå. Kutt ca 300 gr nykål i 2 cm strimler, forvell (koke i lettsaltet vann avkjøl i isvann) kålen i lettsaltet vann i ca 3-4 min gjør det samme med aspargesen men her holder det med 1,5-2 min avhengig av tykkelse. Ha kål og asparges i en kjele med 1 god ss smør litt maldonsalt på med lokk til side. Vask og skyll potetene tørk av og brun de i litt rapsolje sammen med noen knuste fedd hvitløk og ett par kvister timian, ha de i en stekeform sammen med litt god olivenolje, litt smør, salt og pepper bak de i ovnen på 200 i ca 15 min.

Kaviarsaus: Finkutt 2 stk sjalottløk og fres den (blank) i litt rapsolje, på med vin og kok dette nesten tørt, på med kraft og kok dette også nesten tørt. I med fløte og smør og kok til det tykner i med kaviar eventuelt salt (forsiktig med saltet her, kaviaren er salt).

Fisken: Når potetene er ferdig (hold de varme) senker du temperaturen i ovnen til 150, smør en stekeform uten for høye kanter med litt olivenolje ha i fisken over med plastfilm eller folie (så tett som mulig) og bak fisken i ca 12-15 min den er ferdig når den virker litt rå og ser litt blank ut på toppen. Når fisken har noen minutter igjen i ovnen varmer du litt på kålen og aspargesen.

Server som på bildet, eller etter eget ønske pynt eventuelt med dill. 

bloggcolor_6147

Dette kaller jeg sommermat de lux, dette er kanskje ikke hverdagsmat, men det er derfor du skal lage det på en hverdag, litt luksus i hverdagen fortjener du.

 Nyt god mat, godt drikke og livet generelt!

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Lettbakt Salma med vårgrønnsaker og kaviarsaus!

  1. Rita Haugen sier:

    Dette skal prøves ;-) vær sikker ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>