Publisert 15. mai 2013:

Rekecocktail 2013

bloggcolor_3515

Rekecocktail 2013 er en moderne variant av 70-80 talls klassikeren. Tror det er mange med meg som husker denne klassikeren fra restaurantbesøk i inn og utland med skrekk og gru traumene har vært store. Denne klassikeren ble ofte mishandlet og sabotert så til de grader. Den ble som regel servert med dårlige lakereker, finstrimmlet  kinakål og ett par desiliter rosa «tusen øyer dressing»  toppet med en sitronskive og en liten kvist dill.

Denne 2013 varianten har vært en stor suksess på restauranten der jeg  jobber J&G nå i vår. Cocktailen har en helt annen smak og oppbygging og ikke minst klasse over seg. Den store forandringen er at denne har fått en fantastisk pepperrot/grønnchili majones (som espuma) i isteden for det rosa skvipet, rikelig med ferske gode reker biter av agurk, frisk blandet små-salat å toppet med dill, avrugakaviar og vaktellegg.

En forrett som passer prefekt for 17 mai menyen, sommerens fester eller de store andlendingene.

bloggcolor_3533

Dette trenger du til forret for 4 personer: Et beger blandet småsalat, ca 50- 60 stk skrellte reker, en halv agurk i terninger , 4 stk reddiker i tynne skiver, en liten potte dill, 4 ts ørretrogn (eller kaviar om du får tak i og er villig til og spandere), 4 stk hard kokte vaktelegg.

Til majonesen trenger du: Ca 100 gr pepperrot, 4 stk grønne chili, 1 egg 1 eggeplomme 2 ss sitonjuice, 2 ts dijonsennep, 5 dl rapsolje og salt.

Slik lager du majonesen: Sentrifuger pepperrot og chili i en fruktpresse, ha egget og plommen i en foodprocessor med 2 ts dijonsennep og 2 ss sitronjuice – kjør dette sammen. Ha i 50% av juicen fra pepperrot og chilien spe så med oljen litt og litt når all oljen er i smaker du deg til med resterende av juicen (etter egen smak) salte etter behov. Majonesen skal ha en god smak av pepperrot med litt sting av chilien.

Ha majonesen sammen med 4 stk eggehviter i en sifong (husk og ikke overstige max påfyllingmerke) rist godt på flasken tilsett luften av 2 patroner sett på kjøl i ca 30 min.

Montering: Sprøyt en topp på størrelse med en lime i bunn på noen fine glass (jeg brukte cognacsglass) strø over biter av agurk, så litt salat, noen reker, noen reddiker skiver og så litt dill så repeterer du til du har fått en fin oppygd cocktail. Topp det hele med litt majones espuma, reker, litt dill, rogn og nypresset siton. Serveres med skiver av fantastisk godt brød.

bloggcolor_3558

Kanon god rekekocktail… traumene er borte. Nyt den med en god riesling eller en passende rose.

Ønsker alle lesere av bloggen en fantastisk fin feiring av nasjonaldagen!

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Rekecocktail 2013

 1. Og nå har jeg laget retten også, dog uten espumaflaske.
  Nydelig!

  • Charls.no sier:

   Så kult at du hiver deg på, det kan jeg like. Du spiste vel denne også på restauranten om jeg ikke husker feil. Liker når noen prøver tingene på bloggen og elsker at det faller i smak. Kommer du hjem en tur i løpet av sommeren ta kontakt så inviterer jeg på en matbit med godt drikke. Beste hilsen Charls..:)

 2. Thomas sier:

  Jag har följt denna blogg nu i ett år cirka, min flickvän är från Norge (Jag är själv från Finland – Åland, Mariehamn). Vi båda studerar medicin i Polen, när jag inte studerar älskar jag att stå i köket och experimentera med mat! Denna blog är en stor inspiration och varje gång jag läser den vill jag bara fara till köket och kocka :) Fantastiska presentationer, fantastiska kombinationer av smak, textur i dina recept! Har du testat experimentera med molekylär cousine? t.ex. Agar, Xantham Gum, Liquid Nitrogen(? ;] ), Calcium lactat etc. etc. Har du bloggar att rekommendera? Tack på förhand!

  • Charls.no sier:

   Hei Thomas.Tusen takk for det, kult at du liker min matlaging og kan hente inspirasjon fra den. Når det gjeller det molekylær har jeg ikke så mye erfaringer men litt synes noen tar den vel litt langt det handler jo om å lage god ærlig naturlig mat med litt fokus på presentasjon. Jeg har jobbet med agar agar og lecitin som jeg synes er spennende. Koselig at du følger med, imponert at du hiver deg på medisinstudier, lykke til med det prosjektet og med matlagingen. Matglad hilsen Charls..:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>