Publisert 10. mai 2013:

Pølse og stappe…

bloggcolor_2311

..med kombinasjon av løk. Om du kjøper gode håndverkspølser og lager en god hjemmelaget aromatisk potetstappe, friterer litt kepaløk og blander en lett søtet og litt sterk sennep blir den ellers så kjedelige pølse og stappe tatt til helt nye høyder og blir mat i verdensklasse.

 Det er litt dårlig intensitet på bloggingen for tiden, det er jo vår og hagen skal ha sitt stell, bilen skal skinne, kroppen trenger trening, jobben trenger meg og så er jeg så heldig og ha flere hobbyer blant annet kunstfotografering (utvalgte bilder kan ses på facbook), så tiden rekker ikke til. Men om det er en rolig tid på charls.no av og til kommer jeg alltid tilbake med nye spennende oppskrifter og ny matinpirasjon…så var det den pølsa med stappe da, her kommer min velsmakende variant.

Dette trenger du til 4 personer: 8 stk smaksrike håndtverkspølser (Grøstad eller Brubakken) 800 gr skrelte mandelpoteter, 2-3 st kepaløk, 1 stk rødløk, 1,5 dl fløte, 1,5 dl H-melk, 100 g smør (glem margarin), 4-5 kvister timian, 1,5 fedd hvitløk, 4-5 sortpepperkorn, rapsolje, dijonsennep, Bergbysennep samt salt og pepper.

Potestappe by charls: Kok potetene  på svak varme, varm opp melk, fløte, hvitløk i skiver, timian og knust sortpepper, la den stå og trekke på svakeste varme til potetene er ferdige. Når potetene er møre stamper du de sammen med smøret. Sil av aromatene i fløtemelken og spe den i potetene og rør den godt inn smak til med salt og pepper. Stappen skal være grov og flyffy.

Hjemmelaget stekt løk: Kutt kepaløken (guløk) 1-1,5 mm tynnre skiver på en mandolin eller god kniv (pass fingrene). Stek løken i rapsolje på 150 til den er gyldenbrun.  Avkjøl på papir og strø over litt maldonsalt.

Hjemmeblandet sennep: Bland 60% Edmond Falott dijonsennep med honning og balsamico med 40% av den lokale pølsesennepen fra Bergbys.

Pølsene ruter du litt og så stekes de på medium varme i litt rapsolje og en god klatt smør.

bloggcolor_2313

 Sykt god mat, pølse og stappe i verdensklasse.

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Pølse og stappe…

 1. L sier:

  Utrolig bra hvordan du forandrer helt enkle retter til å bli spennende!

 2. MissMette sier:

  Å, ser digg ut :)
  Elsker pølser og
  særlig Brattwurst
  Takk for alltid
  så fristende bilder
  og ha en fortsatt
  fin helg :) Klem
  fra Mette

  • Charls.no sier:

   Hei Miss Mette, tusen takk for det koselig at du følger med. Pølser blir aldri feil så lenge de er av god kvalitet. Takk for helg hilsen ønsker deg en strålende uke og en fantastisk feiring. Klem fra Charls..:):):)

 3. Kjetil Hagen sier:

  Denne skal prøves ;-) knall blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>