Publisert 26. mars 2013:

Laksetartar med marinert agurk og trøffelmajones

bloggcolor_2516

Våren er her og påsken står for døren. Påsken er jo som sagt tiden for eggspising av den store gullmedalje. Jeg også glad i å spise egg, men det jeg liker best er å  jobbe med egg.  Jeg er så fasinert over dette unike skaperverket. Spesielt liker jeg vaktelegg både med tanke på smak, men ikke minst vakteleggets maskulinitet og femininitet på en og samme gang. Det er så vakkert, lite og skjørt. Det visuelle uttrykket egget  gir når en bruker det på rette måten bare elsker jeg. Vaktelegg kan posjeres, kokes, stekes, bakes, og  confit men selvfølgelig også spises ubehandlet.  Om du vil lage den optimale forretten i påsken her ha du oppskriften.

Dette trenger du til 4 personer: 400 gr laks (frøya eller salma), ca 18 vaktellegg (kan lønne seg å ha ekstra, de er skjøre), 2,5 dl rapsolje til majones og ca 4-5 dl til baking av eggplomme, 1 sitron, 1/2 slangeagurk, 1/2 ts dijon sennep, 1 ts god trøffelolje, dill, litt olivenolje, salt og pepper.

Confit av vaktelegg plomme: Varm ovnen opp til 7o grader med varmluft. Ha 4-5 dl rapsolje i en ikke alt for stor form uten høye kanter (vanskelig og få plommene ut) det må bli litt dybde av oljen. Ha den inn i ovnen til oljen har en temp på ca 65- 70 grader, i med 8 stk vaktelegg-plommer (eller fler om du treger) sett så formen i ovnen. Det tar ca 30 + – min men her må en passe på, gulene skal bli som en lett smøremyk plomme. Serveres lune.

Trøffelmajones med vaktelegg: 6stk vaktelegg, 2,5 dl rapsolje, 1 ss frisk sitronsaft, 1 ts trøffelolje, 1/2 ts dijonsennep og litt salt.

Ha eggene i en foodprosessor sammen med sitonsaft og sennep kjør sammen 2 min. Bland rapsojlien med trøffeloljen så hell dette i en tynn stråle mens foodfprosessoren går. Smak til med salt. Majonesen skal være lett og luftig.

Sitron- og dill marinert agurkterninger:  Skrell agurken, kutt i terninger (ikke det myke i midten), finkutt litt dill og bland dette sammen med litt olivenolje og sitonsaft. La trekke ca 20 min, salt og eventuelt pepper rett før servering.

Montering: Laksen kuttes i små terninger, ha den i en rektangulær eller rund form. Pynt som på bildet eller etter eget kreativitet, server med en skive godt lyst brød.

bloggcolor2_2314

 Helt rått.

bloggcolor_2163

 Maskulin femininitet.

bloggcolor_2222

 Skjør, vakker og aromatisk.

bloggcolor_2247

 Unikt skaperverk.

bloggcolor_2326

 Sitron- og dill marinert agurk.

bloggcolor_2544

Jeg er så fornøyd med denne vårlige retten, både i smak og det visuelle uttrykket den fikk. Velbalansert rett med lette smaker og frisk sprøtt innslag.

Ønsker alle lesere av bloggen en fantastisk påske, takk for alle positive tilbakemeldinger!

Kos deg, det fortjener du!

Foto:Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Laksetartar med marinert agurk og trøffelmajones

 1. Randi sier:

  Hei,
  denne bloggen din er virkelig en av de mest kreative, kunstneriske, eleganteste ……osv.osv.!
  Utrolig inspirerende!
  Gleder meg til hvert nytt innlegg!
  Hilsen RANDI

  • Charls.no sier:

   Hei Randi tusen tusen takk for det, disse ordene satt jeg utrolig stor pris på, fin at du lar deg inspirere da har jeg lykkes med det som er bloggens hoved poeng. Klem fra Charls..:)

 2. elisabeth sier:

  Vakre, nydelig og estetiske bilder, får munnen til å løpe i vann, dette kan du !! herlig å kikke innom bloggen din..

  • Charls.no sier:

   Tusen takk for det Elisabeth, bra at litt av poenget med bloggen er jo at folk som titter innom skal la seg friste til og lage mat bake kaker osv…:) Takk for at du er innom..:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>