Publisert 10. mars 2013:

Appelsin-chipotleis

bloggcolor_0026

Appelsin og chipotleis med sjokoladesaus

For noen dager siden lagde jeg en rett med and og søtpotetpurre smaksatt med chipotle og en appelsinsjy. Det ble en meget spennende smakskombinasjon, som jeg gikk å kjente på flere dager etterpå. Så en dag kom jeg til å tenke at denne kombinasjonen med appelsin og chipotle kunne bli magisk i iskrem, og vips en ny iskremklassiker (iallefall for meg).

Dette trenger du til ca 1 liter is: 5 dl hel melk, 2,5 dl fløte, 200 gr sukker, 2 appelsiner, 4 stk chipotle (røyket jalapenos), 6 stk eggplommer og en 1/3 Tahiti vaniljestang.

Slik lager du isen: Ha melk, fløte, 50% av sukkeret utskrapet vaniljestang, skall av 2 appelsiner, to delte og to hele chipotle i en kjele og kok opp. Trekk kjelen til side og la trekke med lokk i ca en time. Ha i saften av en appelsin, smak til det skal ha en god markant smak av appelsin med en fin sidesmak av røyket chipotle, for så og sparke litt i halsen etter noen sekunder. Pisk resten av sukker og eggplommer til lett eggedosis. Sil av fløtemelken visp den i eggedosisen og ha det tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader. Kjør smeten i ismaskin. Denne iskremen skal sparke litt i halsen men ikke føles sterk i munnen.

Sjokoladesaus 

Til denne isen lagde jeg en nydelig sjokoladesaus av en fantastisk sjokolade fra Michel Cluizel.

Du trenger: 2 dl fløte, 100 gr Michel Cluizel noir Madagaskar sjokolade 65 % (eller annen) og 1 ss eukalyptus honning.

Kok opp fløte, ha i finkuttet sjokolade og honning, rør om til fin saus.

bloggcolor_9914

En ny iskrem klassiker har sett dagens lys, spennende smaker som er skapt for hverandre. Bildet over viser aromatene i isen.

«Let the icecream be hot.»

Foto: Charls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>