Publisert 20. februar 2013:

Hjemmelaget sjokoladepudding og vaniljesaus!

bloggcolor_7762

 Det er ikke noen dessert som gir meg så gode barndomsminner som sjokoladepudding med vaniljesaus.  Vi hadde alltid dessert på søndager (forbudt på ukedager) og sjokoladepuddingen var den jeg likte aller best. Selv om den ikke var 100%  hjemmelaget smakte det alltid like godt. Det er ikke vanskelig å lage en sjokoladepudding selv, og jeg kan garantere at den blir bedre enn de som finnes i dagligvarehandelen, selv om noen av de «fabrikklagde» ikke er så aller verst. Men når du lager sjokoladepudding selv kan du styre smak, sukker og fett innhold, så slipper du å få i deg en haug av E stoffer.

Dette trenger du til ca 8 pers: 7 dl fløte, 3 dl h melk, 200 gr sukker, 400 gr mørk sjokolade min 55 %, 0,5 dl vann, 9 plater gelatin.

Slik lager du puddingen: Smelt sukker til karamell, spe med vannet litt etter litt til det er en sammenkokt saus. Tilsett fløte, H melk og varm dette opp til ca 60 grader, ha i oppbløtt gelatin og rør inn sjokoladen. Hel dette i en ønsket form som rommer ca 1,5 liter. Sett puddingen kalt i min 3 timer.

boggcolor_7767

 Hjemmelaget vaniljesaus

Dette trenger du: 1/2 l fløte, 8 eggeplommer, 135 gr sukker, 1/2 vaniljestang (om bruk av Tahiti-vanilje ellers 1 stk).

Slik lager du nydelig vaniljesaus: Varm opp fløte, 50 % av sukkeret og utskrapet vanilje til 50 grader. Eggeplommer og rest av sukker røres sammen, ha fløten i eggeplommene ved stadig omrøring, sil dette og ha det tilbake i kjelen og varm dette opp igjen til 98 grader. Avkjøl sausen.

blogg_7833

Friske bringebær eller jordbær passer utmerket til denne klassiker, og vaniljesaus er en selvklarhet

bloggcolor_7754

 Om du velger å servere puddingen hel på fat er det fint å pynte med friske bær og litt sjokoladepynt.

«Se til å lag nok, dette er bare knall godt»

Foto: Charls

 

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Hjemmelaget sjokoladepudding og vaniljesaus!

  1. Elin sier:

    Ser fantastisk godt ut, og så lekre bilder. Du er en stor inspirasjonskilde Charls :)

  2. Rita Haugen sier:

    Ååååå,så nydelige bilder :-) Elsker å lage mat :-) Her vil jeg finne mye jeg vil prøve meg på.for en inspirasjonskilde :-)

  3. Fantastisk oppskrift, tusen takk Charls! Kan ikke vente med å prøve meg på å lage den med mørk sjokolade fra hjemlandet mitt :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>