Publisert 14. februar 2013:

Happy valentine my love!

640_7509

 I dag er det valentinsdagen og da synes jeg det er viktig at vi menn tenker på våre kjære. Vi lever i en hektisk tid der dagene ofte kan bli like og satt i system, og det kan være lett å glemme kjærligheten. Gjør noe fint for din kjære i dag. Bak en kake, kjøp en kake, overrask med frokost på sengen, kjøp roser… Men husk også: det enkle kan ofte være det beste. Jeg valgte i år som i fjor å bake en kake til min kone. En dobbel ostekake ble det, siden ostekaken er favoritten hennes. Den ble laget med jordbærostemasse, hylleblomstostemasse, jordbærgele og havrekjeksbunn med lettbrunet smør. Oppskrift på ostemasse, gele og kjeksbunn finner du her. Fremgangsmåten er den samme, bare bytt ut bærene. Hylleblomstostemassen har en litt annen fremgangsmåte, se oppskrift under.

blogg_7523

 Oppskrift på hylleblomstostemasse

Du trenger: 3,5 dl hylleblomstsaft, 2 dl cultura syrnet melk, 200 gr philadelphia naturell, 3 dl fløte, 5,5 plater gelatin, 60 gr sukker.

Slik gjør du: Bløtlegg gelatinplater. Kok inn 2 dl hylleblomstsaft til 1/2 dl. Tilsett cultura og sukker og rør om til sukkeret er oppløst. Varm opp igjen og ha de bløte gelatinplatene i blandingen. Avkjøl noe. Ha philadelphiaosten i en bolle og tilsett resterende hylleblomsaft. Bland dette godt. Bland så i den avkjølte blandingen godt. Vend inn 3 dl pisket krem.

blogg_7387

 Ostemassen og geleen er lagt i lag. Først kjeksbunnen, så hylleblomstostemasse, jordbærgele, jordbærostemasse og gele på toppen igjen.

blogg_7517

 Kaken er pyntet med ekte champagnefargede roser og sjokoladepynt som jeg har laget av temperert sjokolade.

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

8 svar til Happy valentine my love!

 1. elisabeth sier:

  du store min tid så lekker den var !!! smaker sikkert like godt som den ser ut ;) nice

 2. Rita Haugen sier:

  Har du sett,noe så herlig :-)

 3. Kristine sier:

  Hei!

  Nydelig kaka! Jeg planlegger å lage den til et bryllup neste uke, men jeg lurer på en ting: Hvilken form brukte du (dvs. hvor fikk du tak i den?)

  Jeg finner ingen hjerteformer med avtagbar bunn med så fin form som den du har laget.

  • Charls.no sier:

   Hei Kristine takk for det. Hjerteformene har jeg kjøpt på Kithen en butikk kjede med kjøkkenrelaterte ting. Den er stillbar men den har ikke hjerteformen jeg liker så jeg bandt den opp slik at jeg fikk den rette formen. Koselig du følger med, lykke til med bakingen hilsen Charls..:)

 4. Charlotte sier:

  Må bare si wow! bloggen din er utrolig inspirerende, med kjempe mange flotte bilder! :) Er selv konditorlærling, og elsker å se på andre som har lidenskap til mat de lager!

  • Charls.no sier:

   Hei Charlotte. Så fint du har kommet deg inn i konditorfaget, det må være spennende. det er jo et yrke (om man vil) som en kan få utfolde sin kreativitet…Tusen tusen kakk for fin fin kommentar. Lykke til med læretiden ta til deg alt, les mye hjemme, bak og eksprimiter mye. Hvis du har ønske om og bli best oppsøk de beste, det er mange dyktige koditorer i Norden…..Matglad hilsen Charls…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>