Publisert 6. februar 2013:

Perfekt yoghurtis

bloggcolor_7135

 Lage is nå som det er istid ute? Ja, selvfølgelig!  Jeg elsker is og spiser is og sorbet hele året, både hjemmelaget og fabrikklaget, særlig de amerikanske variantene. I dag har jeg laget en herlig yoghurtis. Her er det en så fin balanse mellom den rike yoghurtsmaken og den kledelige, naturlige friskheten som en får ved å bruke cultura (syrnet melk) sammen med yoghurt. Denne fantastiske isen trenger ikke noe form for tilbehør – den er knallgod som den er, men den passer også utmerket med en god krydderkake eller en saftig, velsmakende gulrotkake og selvfølgelig med friske eller marinerte bær osv.

Min versjon av yoghurtis

Du trenger: 1,2 l Lindals tyrkisk yoghurt naturell 10 %, 5 dl cultura (syrnet melk), 1 dl fløte, 400 gr sukker, 200 gr vann, 240 gr glukose, 6 plater gelatin.

Slik lager du isen: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp sukker, vann, glukose og fløte. Trekk til side kjelen og ha i den bløtede gelatinen. Avkjøl sukkerlaken til romtemperatur. Rør sammen yoghurt og cultura til en homogen masse og tilsett sukkerlaken. Bland dette godt sammen og kjør i ismaskin.

bloggcolor_7145

Yoghurtisen trenger så absolutt ikke noe form for tilbehør, men her har den fått følge av frysetørket bringebær og dill. Det med tanke på å gjøre isen mer fotogen, men dette ble bare magisk. Har sjelden smakt noe som beriker hver smak så godt som dette.

Kos deg med yoghurtisen!!

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Perfekt yoghurtis

 1. Marianne sier:

  Hei!
  Det står kjør i ismaskin i oppskriften din. For oss som ikke har ismaskin, gjør det samme nytten å sette en i fryseren? Høres kjempegod ut!

  M

  • Charls.no sier:

   Takker. Det går i nøden men du får ikke samme konsistensen på isen, kjøp eller en is-maskin du får de fra 400-500 kr og oppover..lykke til.

 2. Bra blogg, Charls!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

 3. Miriam sier:

  Dette så godt ut:)
  Kan man bruke gele-pulver med smak istedet, hvis man vil gi smak på isen? Tilsetter da fløten for seg selv til yoghurt-blandingen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>