Publisert 31. januar 2013:

Trippel kardemommebolle

blogg_6432

 Kanongode kardemommeboller, rikelig med kardemomme i alle ledd. Kardemomme har som regel bare en liten bi-rolle i boller o.l., men i disse bollene har kardemomme fått hovedrollen. Her er det kardemomme i deigen, i fyllet og på utsiden. Det er det jeg kaller trippel kardemomme! Oppskriften på disse fantastiske bollene kommer fra det fantastiske konditoriet Park i Bromma (Stockholm)

Oppskrift på ca. 35 store boller

 Sett en startdeig med: 50 gr gjær, 500 gr h-melk, 70 gr sukker, 250 gr økologisk hvetemel.
Løs opp gjær i romtemperert melk, rør inn sukker og mel til en glatt røre og la stå i romtemperatur i 30 min.

Mål opp til resten av deigen: 800 gr økologisk hvetemel, 110 gr lys sirup, 50 gr sukker, 15 gr nymalt kardemomme, 200 gr romtemperert smør, 1 stk eggule, 5 gr salt.

Fyllet: 250 gr romteperert smør, 150 gr sukker, 20 gr nymalt kardemomme, 50 gr hvetemel. Bland sammen til en smøremyk blanding.

Slik gjør du: Ha den ferdige startdeigen i en bakebolle og tilsett resterende ingredienser. Elt dette i 20 min. Dekk til bollen og la heve i ca. 40 min. Del deigen i to og kjevle ut (ca 1/2 cm tykk) to rektangler. Smør fyllet utover. Brett kortsidene inn til mitten med en liten overlapp og kutt 1,5- 2 cm brede remser. Tvinn remsene, surr dem rundt to fingre, putt enden inn og trekk igjennom son en knute, eller rull den ferdig smørte deigen sammen og kutt skiver til snurrer. Legg bollene på brett med bakpapir, dekk til og la heve til dobbel størrelse. Pensle med sammenpisket egg og strø over rikelig med nymalt kardemomme og krystallsukker (perlesukker) eller rårørsukker. Stek på 220 grader i ca. 12 min.

blogg_6388

 Mal kardemomme i en morter eller i en kaffekvern.

blogg_6401

 Aromatisk nymalt kardemomme.

blogg_6417

Krystallsukker.

blogg_6422

 Kardemommeboller klar for heving.

blogg_6448

 Da er det bare å sette på kaffen eller trekke en god te og nyte, nyte, nyte.

«Livet er for kort til å spise få og dårlige boller!»

Foto: Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

3 svar til Trippel kardemommebolle

  1. Madryt sier:

    Super-Duper blog! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>