Publisert 7. januar 2013:

Rucculasalat med kylling, durumhvete og bakt paprika

 Smaksrik salat der den ene gode smaken etter den andre lar deg bli med på en reise i smaker fra Middehavets kjøkken og det asiatiske kjøkken. Her er det søt, silkemyk, ovnsbakt paprika, den smakrike rucculaen, den forførende fetaosten, næringsrik hel durumhvete, teriyaki og sesam, aromatisert Liveche kylling og søt pære som er med på å løfte smaksbildet og gjøre salaten komplett.

Etter dette fantastiske etegildet vi har vært igjennom under jul og nyttår så er det vel fler enn meg som etterlengter lettere mat. Det kan jo også hende kontoen/lommeboken har blitt slunken og det er på sin plass å finne frem enklere og rimeligere løsninger på kjøkkenet. Nå er ikke salaten i dagens innlegg en ekstrem lavbudsjett-variant, men god er den og hoppet må jo for all del ikke bli for stort.

Dette trenger du til 4 personer:
400 gr kylling, 1 stk beger ruccula, 1/2 beger blandet baby leaf, 1 gul, rød og orange paprika, 1 stk pære, 100- 150 gr hel for-kokt durumhvete (eller f.eks. coscos, bulgur, byggryn), 150 gr god fetaost til salat (hel som brytes i grove biter), 4 ss teriyaki,  2 ss ristet sesamfrø, 2 ts honning, noen dråper sesamolje, litt sitronsaft, god olivenolje, maldonsalt og nykvernet sortpepper. Samt et godt brød til servering.

 Fremgangsmåte:
Paprikaen smøres inn med olivenolje og bakes i ovnen sammen med noen knuste fedd hvitløk på 180 grader i ca 25-30 min. Mens paprikaen koser seg i ovnen legger du salaten i isvann, deler kyllingen i strimler og steker de i nøytral olje. Salt og pepre.  Ha kyllingen over i en bolle og tilsett teriyaki, sesamolje, honning og de ristede sesamfrøene. La dette marinere seg til severing. Ha den ferdig bakte paprikaen direkte i en pose og knyt igjen. La den ligge i ca. 5 minutter, da blir det lettere å skrelle den. Del paprikaen i passende biter (ikke for smått) og legg til siden. Skrell og del pæren i passende biter eller spon (tynne remser med potetskreller), smuldre fetaosten i grove biter.

Montering av salaten:
Fordel den skylte salaten på et fat. Fordel kylling, paprika, fetaost, durumhvete og pære. Press over saften av en kvart sitron eller etter smak. Hell på litt god olivenolje og smaksett med maldonsalt og kvernet sortpepper.

 Herlig silkemyk fetaost.

 God, saftig sesam- og teriyakikylling.

 100 % Grano Duro hel hvete.

 Salatens salat. Selv om dette er litt cross over med middelhavssmaker blandet med asiatiske er dette bare en kanongod salat.

Nytt år med nye muligheter. Kos deg!

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Rucculasalat med kylling, durumhvete og bakt paprika

 1. Eirin sier:

  Fantastisk salat !! En hit her hos oss, servert med eltefritt brød med tapenade av soltørkede tomater og litt av paprikaen – kjempegodt.Og selvfølgelig en god spanjol i glasset. Takk for oppskriften.

  • Charls sier:

   Tusen takk for det! Alltid gøy med tilbakemelding fra lesere som har prøvd ut oppskriftene mine. Koselig at det falt i smak.

 2. elisabeth sier:

  Ser ut som en nydelig salat som jeg bare må teste, og bildene og maten ser jo bare yammi yammi ut som vanlig.. me like ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>