Publisert 23. november 2012:

Min datters spicy fiskesuppe

Min datter Julia serverte meg denne fantastisk gode og spicy fiskesuppen for en tid tilbake. Den er både rask og enkel, og ganske ulik måten jeg lager mat på, men her synes jeg min datter har vært flink og laget en meget god hverdagssuppe/festsuppe. Jeg hadde lyst til å dele denne oppskriften på bloggen og lage suppen sammen med min datter i hennes koselige hjem. Her er resultatet av far og datter-kokkeleringen.

Ingredienser

400 gr torsk (f.eks. Strøm eller fiskeblokk), ca. 400 gr reker (med skall), 2-3 gulrøtter, 1/2 purre, 1 sjalottløk, 1 fedd hvitløk, 2 dl fløte, 1 glass Old el paso Thick ‘n’ Chunky Salsa, 1 fiskebuljongterning, 1/2 l vann, 1 ts paprikakrydder, salt og pepper.

Fremgangsmåte

Del fisken i grove terninger. Vi brukte Strøm-torsk og tørrsaltet den litt etter at den var kuttet i terninger. Skrell reker, skrell gulrøtter og skjær alle grønnsaker i skiver. Hvitløk grovhakkes. Ha vannet i en kjele, tilsett buljong, salsa og hvitløk. Kok opp og ha i fløten, gulrøttene og løken. Kok 4-5 min og tilsett purre og torsk. La trekke til torsken er klar. Ha i rekene og 1 ts paprikakrydder. Smaksett med salt og evt. pepper.

Serveres med godt brød og smør. Oppskriften rekker til 3-4 voksne personer.
Jeg synes denne suppen passer utmerket med litt koriander også.

 Min datter er veldig flink til å gjøre det koselig – også når det er mat på bordet.

Godt brød og smør – obligatorisk til god suppe.

Denne tiden på året er det vel få ting som smaker bedre enn god, varm, mettende og spicy suppe med godt brød og smør.

Koselig, Julia, koselig…

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Min datters spicy fiskesuppe

  1. Hannepanne sier:

    For en superflott og ikke minst lett oppskrift.
    Skriver den ut, denne skal definitivt prøves!
    Gleeedings :)

  2. Beathe sier:

    Nydelig suppe, flott datter, koselig hjem – sjarm <3 dette ser og høres veldig koselig ut!! Denne skal jeg prøve:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>