Publisert 9. september 2012:

Pasta Blåmandag!

Ny pastarett fra Charls’ kjøkken: Pappardelle-pasta med biff, aprikos og blåmuggostsaus. Denne gangen har jeg laget en pastarett der jeg ville kombinere blåmuggosten Blåmandag fra den Blinde Ku og aprikoser. I tillegg til aprikoser har retten fått følge av litt rødløk og noen få skiver av rød og grønn chili. Kjempegod pastarett som du bare må prøve om du liker blåmuggost i matlaging. Pasta Blåmandag smaker like godt alle ukedager…

Dette trenger du til 4 personer:
400 gr indre- eller ytrefilet av okse eller hest, 250 gr pappardelle-pasta,  80 gr tørket aprikos, 50-60 gr blåmuggost, 1 rødløk, 4 dl kremfløte, noen få skiver grønn og rød chili (om du ønsker), nøytral olje til steking, litt smør, salt og pepper.

Slik gjør du:
Del biffen i passende biter og kutt løken i båter. Legg aprikosene i kaldt vann i ca. 30 minutter og del dem opp i mindre biter etterpå. Tørk av med papir. Sett pastaen på koking som anvist på pakken. Stek kjøttet i nøytral olje. Når kjøttet begynner å få farge tilsetter du litt smør og løken. Stek til løken er mør, men crispy. Smak til kjøttet med salt og pepper. Ha i aprikoser og evt. chili og bland sammen. Ta dette ut av pannen og hold det varmt. Sett pannen uvasket tilbake på varmen og hell i fløte. Ha i osten og kok fløten inn til det begynner å tykne. Smak til med evt. salt og pepper. Server med den rykende varme pastaen.

Til denne retten hadde jeg en fantastisk, økologisk tomatsalat. Oppskriften og bilder kommer i et senere innlegg.

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Pasta Blåmandag!

  1. May Kristin sier:

    Dette ser ut som skikkelig god pastaluksus! Bokmerket for fremtiden :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>